Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DIŞİŞLERİ BAKANI KOCİAS’A TEK KURŞUNLU BİR TEHDİT MEKTUBU DAHA GÖNDERİLDİ

DIŞİŞLERİ BAKANI KOCİAS’A TEK KURŞUNLU BİR TEHDİT MEKTUBU DAHA GÖNDERİLDİ

25
0

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’a içinde kurşun ve ölüm tehdidi içeren ifadelerin yer aldığı bir mektup daha gönderildiği bildirildi.

Yunan haber ajansı AMNA’nın haberinde, hafta içinde gönderilen mektubun ve içindeki kurşunun incelenmek üzere Yunan emniyet birimlerine gönderildiği belirtildi.

Yunanistan ve “Makedonya” (FYROM) arasındaki “isim sorununun” çözümüne ilişkin müzakerelere tepki olarak gönderildiği düşünülen mektupta, bakan ve ailesine yönelik tehdit ifadelerinin bulunduğu kaydedildi.

Kocias’a, geçen ay başında da aşırı sağcı kişiler tarafından gönderildiği tahmin edilen benzer bir tehdit mektubunun daha ulaştığı açıklanmıştı.

Geçen ay ayrıca Yunan ve Makedon hükümetleri arasında “isim sorununa” yönelik müzakerelerde, “Makedonya” ifadesi geçen muhtemel yeni bir isme karşı çıkan yüzbinlerce gösterici, Atina’da toplanarak görüşmelere karşı protesto düzenlemişti.

İki ülke arasında başlayan müzakereler kapsamında, Makedonya hükümetinin Üsküp’te daha önce “Büyük İskender” olarak isimlendirilen havalimanının adını değiştirmesinin ardından Kocias’ın 22 Mart’ta, uzun süre sonra bir ilki gerçekleştirerek Atina’dan doğrudan Üsküp’e uçması planlanıyor.

İki hükümet arasındaki müzakerelerde, “Yeni Makedonya”, “Yukarı Makedonya” ve “Kuzey Makedonya” gibi isimler masada bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz