Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU’NUN ZİYARETİ YUNAN BASININDA GENİŞ YER BULDU

DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU’NUN ZİYARETİ YUNAN BASININDA GENİŞ YER BULDU

10
0

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun dün yaptığı Atina ziyareti Yunan basınında geniş yer aldı.

Haberlerde, Davutoğlu’nun, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilere canlılık kazandırmak amacıyla Atina’ya geldiği belirtilirken, Türk Dışişleri Bakanının Atina temasları sırasında iki ülke arasında oluşturulan Yüksek Düzeyle İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısının ikincisinin Ocak ayında Türkiye’de yapılmasının kararlaştırıldığı vurgulandı.

Atina’da yayımlanan Ta Nea gazetesi, “Bir diken ile diyaloğa evet” başlıklı haberinde, Davutoğlu’nun, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos ile Türkiye ve Yunanistan’ın Ege konusunda müzakerelerin yeniden başlatılması konusundaki niyetini onayladığını ancak, “Kastellorizo” (Meis) Adasını, müzakere paketinin dışında bıraktığını yazdı. Ta Nea, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Davutoğlu aracılığıyla Yunan halkına dostluk ve dayanışma mesajı gönderdiğini belirttiği haberinde, Davutoğlu’nun, Atina ziyareti çerçevesinde Faliron’a gittiğini ve İstanbul kökenli Rumlarla birlikte yemek yiyerek ilişkilerin iyileştirilmesi için fırsatı değerlendirdiğini kaydetti. Gazete haberinde, Türk Dışişleri Bakanının, Atina’da Türk Büyükelçiliği’nde Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleri ve bölgedeki azınlık mensubu belediye başkanlarıyla da görüştü belirtildi.

Kathimerini gazetesi, haberinde, Davutoğlu’nun Atina ziyareti sırasında, Türkiye’nin ikili ilişkilerle ilgili tezlerini tekrarladığını” yazdı. Davutoğlu’nun ziyaretinin, iki tarafın yakınlaşmasıyla ilgili iletişim kanallarının yeniden harekete geçirilmesini simgelediği ifade edilen haberde, Türk ve Yunan dışişleri bakanlarının görüşmesinde, ikinci YDİK toplantısının Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın da katılımıyla Ocak ayında yapılması kararlaştırılırken, taraflar arasındaki istikşafi görüşmelerin de önümüzdeki günlerde yeniden başlatılması konusunda taraflar arasında anlaşma sağlandığı kaydedildi.

Ethnos gazetesi, “Davutoğlu’dan dengeleme tatbikatı” başlıklı haberinde, Davutoğlu’nun Atina ziyaretinin, Türkiye’nin talepleri ile iki ülke arasında işbirliği yapma olanağı bulunan konular arasında bir dengeleme tatbikatına dönüştüğünü” yazdı.

Elefteros Tipos, Davutoğlu’nun Atina temasları sırasında, Ege konusunda ülkeler arasında farklı görüşler bulunduğunu belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz