Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DIŞ POLİTİKA ULUSAL KONSEYİ’Nİ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

DIŞ POLİTİKA ULUSAL KONSEYİ’Nİ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

28
0

Yunanistan’da anamuhalefet Nea Dimokratia (Yeni Demokrasi) Partisi Yunanistan’ın Dış Politika Ulusal Konseyi’ni toplantıya çağırdı.

Yunanistan’da anamuhalefet Nea Dimokratia Partisi Yunanistan’ın Dış Politika Ulusal Konseyi’ni toplantıya çağırdı. Nea Dimokratia Partisi Dışişleri bölüm başkanı Yorgos Kumuçakos, T.C.Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Ege’deki statü ile ilgili yapmış olduğu açıklamaların ardından bir kez daha Yunanistan’ın Dış Politika Ulusal Konseyi’ni toplantıya çağırdı.

Kumuçakos yaptığı açıklamada, “Ege’de ve tüm geniş bölgede mevcut statükoyu sorgulayan kışkırtıcı ve sorunlu açıklamalara bir adım daha ekleniyor. Oysa bu kabul edilemez ifadeler bölgemizde güvenlik ve istikrar açısından olumsuz bir atmosfer yaratıyor. Hükümet hareketsiz görünüyor, şartların gerektirdiği gibi eylem ve girişimleri yok. Bu hareketsizlik, son dönemin bu kadar ciddi gelişmelerine karşı hükümetin ele alış şekli güvenceye müsade etmiyor. Onun için Dış Politika Ulusal Konseyi’ni toplanmasını istedik, ancak hükümet inatla ve anlaşılmaz bir şekilde reddediyor” ifadelerine yer veriyor.      

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz