Ana Sayfa Batı Trakya Haber Dev Hamle! Selanik-Kavala-Dedeağaç Karadeniz İle Birleşiyor

Dev Hamle! Selanik-Kavala-Dedeağaç Karadeniz İle Birleşiyor

0
0

Amerikalıların da yardımıyla Yunanistan’dan asrın projesine onay çıktı. Selanik-Kavala ve Dedeağaç limanı Karadeniz demiryolu ile birleşecek.

Dedeağaç-Ormenio (Çirmen) arası var olan demiryolu hattının modernizasyonu, yapımına başlanan 6 projede ERGOSE tarafından onaylandı.

ERGOSE tarafından 22 Kasım Pazartesi günü onaylanan projede Dedeağaç-Ormenio (Çirmen) arası var olan demiryolu hattının modernizasyonu ve çift yola (gidiş-geliş) dönüştürülmesi de dahil olmak üzere, Yunanistan’ın değişik bölgelerinde 3,3 milyar euro değerinde altı demiryolunun yapımına başlanacak.

Açılacak olan ihaleler arasında Dedeağaç-Ormenio (Çirmen) ve Selanik-Kavala Limanı ve Okçular-İskeçe bölgelerini birleştirmeyi de kapsıyor.

Dedeağaç-Ormenio (Çirmen) projesinde, ETCS Seviye 1 ile çift yola (gidiş-geliş) dönüştürülmesi ve elektrikli sinyalizasyon sistemlerinin yanısıra tren yolu güzergahı üzerinde bulunan istasyonların tamamının modernizasyonunu kapsıyor. Çift demiryolu uzunluğu 187 kilometreye ulaşıyor ve bütçenin 815 milyon euro’ya ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bulgaristan demiryolu ile bağlantı ve Karadeniz’e erişim sağladığı için stratejik öneme sahip bir proje olarak değerlendiriliyor.

Selanik-Kavala-Dedeağaç

Selanik-Kavala Limanı ve Okçular-İskeçe bölgelerini birleştirecek olan tren yolunun ise Yunanistan’da tüm zamanların en büyük demiryolu projesi olduğu belirtiliyor. Maliyeti 1,32 milyar euro’ya ulaşıyor ve 206 kilometrelik yeni bir demiryolu hattının inşasıyla ilgili önemli bir proje olarak görülüyor. Proje sinyalizasyon, ETCS, elektrikli demir yolu ve istasyonları içeriyor. Proje tamamlandığında, Selanik ile Dedeağaç arasındaki mesafe yaklaşık 3 saat azalacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz