Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar Dernekleri Ziyaret Etti

Dernekleri Ziyaret Etti

18
0

ABTTF Witten, Meschede ve Halver’deki üye derneklerini ziyaret etti.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), geleneksel yıl sonu üye dernek ziyaretlerine başladı. ABTTF yöneticileri, 13 Aralık 2019 Cuma günü Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni, 14 Aralık 2019 Cumartesi günü Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ve 15 Aralık 2019 Pazar günü de Halver Batı Trakya Türk Kültür Derneği’ni ziyaret etti. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, ABTTF Başkan Yardımcıları Sami Yusuf, Aydın Ahmet, Bülent Çolak ve Mehmet Hüseyin ile ABTTF Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Apti Oğlu üye derneklerin yönetici ve üyeleri ile bir araya geldi.

ABTTF Başkanı Habip Oğlu, ziyaretlerde ABTTF’nin 2019 yılında gerçekleştirdiği çalışma ve faaliyetler hakkında Witten, Meschede ve Halver derneklerinin yönetici ve üyelerini bilgilendirdi, Batı Trakya Türk toplumu ve Yunanistan ile ilgili güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Yunanistan’da Batı Trakya Türk toplumuna yönelik nefret söylemi ve toplumsal hayatın her alanında görülen sistematik ayrımcılığın 2019 yılında da devam ettiğini kaydeden Habip Oğlu, Avrupa Konseyi’nin tüm uyarılarına rağmen Yunanistan’ın Batı Trakya Türk dernekleri ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını 11 yıldır uygulamadığını ifade etti. ABTTF’nin 2020 yılında da üye derneklerin önemli milli, kültürel ve dini gün ve aylarda Batı Trakya Türklerine yönelik düzenleyeceği sosyal ve kültürel etkinliklere destek ve katkıda bulunacağını belirten Habip Oğlu, üye derneklere ABTTF’ye verdikleri destek için teşekkür etti.

ABTTF heyeti, üye derneklerin yönetici ve üyeleri ile ailelerinin yaklaşan yeni yıllarını kutladı, 2020’nin Batı Trakya Türk toplumu için sorunlarının çözüme kavuştuğu umut dolu ve başarılı bir yıl olmasını diledi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz