Ana Sayfa Yunanistan Haber Dendias: “Türkiye Tahrikleri Durdurmalıdır”

Dendias: “Türkiye Tahrikleri Durdurmalıdır”

5
0

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Real FM radyosunda katıldığı bir programda “Türkiye tahrikleri durdurmalıdır” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Real FM radyosunda katıldığı bir programda kendisine Türkiye ile ilgili yöneltilen sorulara içtenlikle cevap verdi ve “anlamlı bir diyalog başlatabilmek için Türkiye tahrikleri durdurmalıdır” dedi.

Dendias özetle şunları dile getirdi.

“AB üyesi bir Türkiye isteyen tek ülke biziz”

“Türkiye, anlamlı bir diyalog başlatabilmek için bu çabamıza yardım etmiyor. İşbirliği her zaman yardımcı oluyor ve teşvik ediyor. Avrupalı ve modern bir Türkiye, AB üyesi bir Türkiye isteyen tek ülke biziz. Türkiye, yardım etmek istediğimizden daha az şey istiyor gibi görünüyor. Fakat bunun olabilmesi için tahrikleri ve kargaşacı olarak davranmayı durdurmalıdır, egemen hakları ihlal etmeyi durdurmalıdır, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin de dahil egemen haklarını ihlal etmeyi durdurmalıdır.

Umutsuzluğa düşmeyeceğiz, biz bir Avrupa ülkesiyiz, ittifaklarımızı kuruyoruz, bizimle birlikte uluslararası topluluğa sahip olma gereğini göz ardı ederek bu çabanın içine girmiyoruz, NATO’daki müttefiklerimiz, AB’deki ortaklarımız ve dostlarımızla. İttifaklarımızı daha da güçlendirmek için hızlanıyor ve mücadele ediyoruz. Öte yandan, Türkiye’ye de, bütün bu tuhaflıkları durdurursa bir noktada ciddi anlamda farklılıklarımızı tartışarak sorunlarımızı çözebileceğimizi söylüyoruz.

Başbakan Miçotakis’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile BM genel kurul toplantısı kapsamında yapması planlanan görüşme hakkında kendisine yöneltilen soruya ise şu cevabı verdi. “Bildiğim kadarıyla görüşme henüz kararlaştırılmadı. Başbakanın da belirttiği üzere bu görüşme bir bağışlama kağıdı toplantısı veya, Türkiye’nin Ege’de hem de Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemen hakları aleyhine yapılan kabul edilemez eylemlerini görmezden geldiği bir toplantı olmayacaktır.” İfadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz