Ana Sayfa Video Haber Dendias: “Türkiye Bizi Savaşla Tehdit Ediyor”

Dendias: “Türkiye Bizi Savaşla Tehdit Ediyor”

2
0

Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye’nin Yunanistan’ı savaşla tehdit ettiğini ileri sürdü.

Yunanistan, Türkiye’ye yaptırım, silah ambargosu uygulanması kararının çıkması için artık elindeki son kozlarını masaya sürüyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Doğu Akdeniz’deki durum ve Türkiye’ye yaptırım uygulama olasılığının tartışıldığı AB Dışişleri Konseyi’ne katılmak üzere Brüksel’deydi.

Dendias Brüksel’de Yunan televizyonuna yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye bizi savaşla tehdit ediyor”

“Türkiye, tamamen kabul edilemez bir bağlamda suçlu davranışını sürdürdü: Yunanistan karasularını 12 deniz miline çıkarırsa Yunanistan’a karşı savaş tehdidinde bulunuyor. Karasularının 12 mile çıkarılmasını öngören sözleşme olan UNCLOS’un, Avrupa hukukunun bir parçası olduğunu not ediyorum. Dolayısıyla, Türkiye’nin tavrı, Birliğin tamamına bir meydan okumadır.

Türkiye, Avrupa Birliği’nin Ekim konseyinden gelen olumlu mesajı anlamadı. AB Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi, 10 ve 11 Aralık tarihlerinde Türkiye’ye gösterilmesi gereken tepkiyi görüşecek.

Bugünkü Dışişleri Bakanları Konseyi’nde, Türkiye’nin suçluluğu üzerine kapsamlı bir görüşme yapıldı ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin Ekim ayındaki Avrupa Konseyi’nden gelen olumlu mesajı anlamadığı tüm Dışişleri Bakanları tarafından not edildi.

Tam aksine Türkiye suçlu davranışına devam etti. Ve aslında, tamamen kabul edilemez bir bağlamda, karasularını 12 mile çıkarırsa Yunanistan’a karşı savaş tehdidinde bulunuyor. Buradan, Türkiye’ye bir tepki olması gerektiği anlaşıldı. Bu hafta Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi’nde tartışılacak olan konu da budur.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz