Ana Sayfa Uncategorized Dendias Seyyit Ali Sultan Dergahı’nda Yemek Yedi

Dendias Seyyit Ali Sultan Dergahı’nda Yemek Yedi

1
0

Dışişleri Bakanı Dendias, Ruşenler Köyü’nde bulunan Seyyit Ali Sultan Dergahı’nı ziyaret etti.

Dün BİRLİK Gazetesi’nin haberinde belirtildiği üzere, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, dün geldiği Dedeağaç’ta Yunan devletinin uzun yıllar Lozan Anlaşması’nı çiğneyerek Azınlığın tanımadığı ve keyfi uygulamayla atadığı Müftü Naipleri ile sessiz sedasız yemek yedi.

Dendias’ın ziyareti Azınlık basınından sır gibi saklandı ve bugün de 10 Aralık Cuma günü öğle saatlerinde Meriç (Evros) ilinin Ruşenler Köyü’nde bulunan Seyyit Ali Sultan Dergahı’nı ziyaret etti. Dergah yöneticileri ve bölgeden birkaç kişiyle Dergah’ın toplantı salonunda biraraya geldi. Hep birlikte yemek yedi.

Bu ziyaretten Azınlıktan kimseye Azınlık basını da dahil haber verilmedi. Dolayısyla Dışişleri Bakanı Dendias, Batı Trakya’ya geldi ama her zamanki gibi burada yaşayan Türk Azınlığa görünmeden, sorunlarını dinlemeden, havanın da yağışlı olmasından dolayı ayağının çamuruyla Atina’ya geri döndü.

Dışişleri Bakanı Dendias, Dergah’ta bulunan ziyaretçi defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Dendias, “Asırlar boyunca yaşatılan bu kutsal mekanın korunması Yunan Devletinin büyük saygısı ve verdiği sözle kurtarıldı.” Yazısını yazarak defteri imzaladı.

Dendias daha sonra Twitter’da, “Alevi Müslüman kardeşlerimize sıcak karşılama ve misafirperverliğin yanı sıra bana verdikleri harika yemek için teşekkür ederim. Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle Evros (Meriç) Rusa’da (Ruşenler) dünyadaki Alevi Müslümanların en önemli türbelerinden birini ziyaret ettim.” Sözleriyle ziyaretin paylaşımını yaptı.

SAYIN DIŞİŞLERİ BAKANIMIZ NİKOS DENDİAS;

Barış, demokrasi ve insan haklarına dayalı bir dünya mümkündür. Yaşam hakkı, ifade özgürlüğü, ekonomik ve sosyal hakların tüm dünyada ve Batı Trakya’da da yaygınlaşması dileğiyle. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz