Ana Sayfa Batı Trakya Haber Dendias Dedeağaç’ı Ziyaret Ediyor

Dendias Dedeağaç’ı Ziyaret Ediyor

1
0

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias 9 Aralık 2021 bu akşam Perşembe ve yarın Cuma günü Dedeağaç’a siyasi önemi yüksek bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Dışişleri Bakanı’nın bölgeye ve daha özel olarak Dedeağaç bölgesine yaptığı ziyaret, çok yaygın olmayan bir şey. Bu ziyaretin bir o kadar önem kazanması da bu akşam Batı Trakya’daki Metropolitler ve Yunan devletinin Lozan Barış Anlaşması’nı yok sayarak keyfi uygulamayla yıllardan beri Azınlığın fikri ve onayını almadan atadığı İskeçe, Gümülcine ve Dimetoka Müftü Naipleri ile aynı masada yemek yemesi ve ayrı ayrı görücek olması sadece tesadüf sayılamaz. Dendias ayrıca Metropolitlerle de basına kapalı bir görüşme gerçekleştirecek.

Fotoğraf karesinde görüldüğü üzere Tayinli Müftü Naiplerinin yemek masasında maskeli olmaları ve diğerlerinin maskesiz olmaları dikkat çekti!

Yarın 10 Aralık Cuma günü Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın hava şartları müsade ederse sürpriz bir şekilde bölgede sadece Ruşenler Köyü’nde bulunan Seyyit Ali Sultan Dergahı’nı ziyaret ettikten sonra öğle saatlerinde Atina’ya hareket edecek.

Daha önce bölgedeki yöneticilerin kendisinden Rodop ve İskeçe illerini ziyaret etmesi istense de bu ziyaretler gerçekleşmeyecek.

Son olarak Dışişleri Bakanı Dendias’ın Ruşenler köyünde Seyyit Ali Sultan Dergahı sırasında basına açıklama yapması ve hem Azınlığa hem de Türkiye’ye mesaj göndermesi bekleniyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz