Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEMİRTAŞ: “SELANİK İLE İZMİR BİRBİRİNE BAĞLANMAZSA TİCARET YAPAMAYIZ”

DEMİRTAŞ: “SELANİK İLE İZMİR BİRBİRİNE BAĞLANMAZSA TİCARET YAPAMAYIZ”

17
0

Selanik Uluslararası Fuarı Genel Müdürü Pozikridis Kyriakos ve Selanik Uluslararası Fuarı Yönetici Direktörü Anastasios Tzikas, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.

Selanik Uluslararası Fuarı Genel Müdürü Pozikridis Kyriakos, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile yaptığı görüşmede, Selanik ile İzmir’in çok yakın olması ve ticari ilişkileri geliştirme ve derinleştirmek için önemli olduğunu bu sebep ile İzmir’e geldiklerini söyledi. 31 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarına iş görüşmeleri için gelmek istediklerini ifade eden Pozikridis Kyriakos, Selanik ile İzmir arasında bir deniz bağlantısı için anlaşma yapmak istediklerini anlattı.

 

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, ticaretin ancak en yakın komşu ile yapılabileceğini, ekonomik krizde olan Yunanistan’ın Türkiye’ye 4 Elle sarılması gerektiğini söyledi. Yunanistan ile ilgili başbakan ve bakanlarında bir araya geleceği ekonomik bir zirve gerçekleştirilmesini planladıklarını anlatan Demirtaş,”Atina Ticaret Odası ile birlikte bu girişimi yapacağız. Bu girişimin Selanik’ten de gelmesi çok önemli. Gerçek kardeş iki şehir. Hep birlikte kara ve havadan Selanik’i birbirine bağlamak zorundayız. Bu bağlantı olmazsa ticaret sağlayamayız” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz