Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEMİR PARMAKLIKLAR ARDINDA 25 MART ULUSAL BAYRAMI KUTLAMASI

DEMİR PARMAKLIKLAR ARDINDA 25 MART ULUSAL BAYRAMI KUTLAMASI

24
0

Yunanistan’ın ulusal bayramı 25 Mart, ülke genelinde demir parmaklıkların arkasında törenlerle kutlandı. İskeçe’de küçük çaplı olaylar yaşanırken bu tür olayların ülkenin birçok yerinde yaşandığı görüldü.

Gümülcine’de düzenlenen kutlama töreni kilise ayini ile başladı ve şehir meydanındaki “Cunta’nın yaptırdığı Kılıç Anıtı”na çelenklerin koyulmasıyla devam etti.

 

Tören dernek ve okulların tören alanından geçmesiyle başladı, emniyet, askeri ve sivil milis güçlerinin geçmesiyle sona erdi. Bu yılki törende hükümeti Adalet Bakan Yardımcısı Rodop PASOK Milletvekili Georgios Petalotis temsil etti. Petalotis ve bazı siyasilerin polis tarafından yakın korumaya alınması dikkatlerden kaçmadı. Törene Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve Kuvvet Koutanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Emniyet güçleri olağanüstü tedbirler alırken resmi davetlilerin bulunduğu platforma yaklaşık 30 metre mesafeden kimsenin yaklaşmasına izin verilmedi. Her tarafta demir parmaklıkların olması ve töreni izlemeye gelen çocukların töreni demir parmaklıkların arasından izlemesi belki de 25 Mart ulusal bayramın en ilginç görüntülerinin oluşmasına neden oldu.

 

Tören devam ederken yaklaşık 15 kişiden oluşan ve aralarında Gümülcine Belediyesi (Komotini) Meclis üyesi Nektarios Dapergolas, Antifonitis gazetesi sahibi-sorumlusu ve aynı zamanda eğitimci Kostas Karaiskos ve ekibinin sık sık sloganlar atması polisi harekete geçirdi. Pankart açtılar ancak emniyet güçleri o bölgeye giderek durumu kontrol altına aldı ve olaylar büyümeden yatıştırıldı.

Böylece 2012 yılı itibarıyla Yunanistan genelinde 25 Mart ulusal bayramı (1821 Yunanlıların Osmanlı’dan Kurtuluşu) demir parmaklıklar arkasından ve arasından kutlanmış olarak tarihe geçti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz