Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEMOKRATİK HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİMİZ İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

DEMOKRATİK HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİMİZ İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

24
0

Batı Trakya Türk Azınlığı olarak demokratik hak ve özgürlüklerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde 29 Ocak 1988’de meydana gelen olayların bu yıl 28. yıldönümü kutlanıyor. Batı Trakya Türk Azınlığı, 29 Ocak 1988 tarihinde azınlığın “Türk” kimliğini inkar eden Yunan devletine karşı hep bir ağızdan “Türk’üz!” diye haykırmış, uğradığı siyasi ve sosyal baskılara karşı dayanışma içerisinde demokratik tepkisini göstermişti. Yunan polisinin müdahalesiyle çok sayıda Batı Trakya Türk’ü yaralanmış, Gümülcine’de Türklere ait ev ve işyerlerine saldırılar düzenlenmişti. 29 Ocak 1990 tarihinde iki yıl öncesinde yaşanan yaşanan olayları anmak amacıyla yine sokaklara dökülen Batı Trakya Türkleri bir kez daha Yunan polisinin sert müdahalesi ile karşılaşmıştı. O tarihten sonra Batı Trakya Türk Azınlığı için „Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü” haline gelen 29 Ocak tarihi her yıl düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

29 Ocak 1988’de vuku bulan olayların hemen ardından Batı Trakya Türk Azınlığı’mızın haklı sesini uluslararası düzeyde duyurmak amacı ile 28 Şubat 1988 tarihinde Almanya’da kurulan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş ve Günü’nün 28. yılında azınlığımızın 1923 Lozan Barış Antlaşması ve diğer ikili antlaşmalarla ile tanımlanan ve koruma altına alınan tüm haklarının gerçek anlamda garanti altına alınmasını talep etmektedir. Federasyon’umuz, Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü’nün bilinci ve ruhu ile, “hak verilmez, alınır” ilkesi ile geride kalan 28 yılda mücadelesini sürdürmüş ve önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde sürdürmeye devam decektir.

ABTTF olarak ülkemiz Yunanistan’ı Batı Trakya Türk Azınlığı’mıza yönelik insan ve azınlık hakları ihlallerine derhal son vermeye çağırıyor, Yunan hükümetinden azınlığımızın “Türk kimliğini tanımasını, eğitim ve din alanlarında sahip olduğu özerk yapıyı tahrip edici politika ve uygulamalarına ivedi olarak son vermesini talep ediyoruz.

Batı Trakya Türk Azınlığı’mızın hak arama mücadelesinde bir dönüm noktası olan, tek yürek ve ses olduğu 29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü’nün 28. yıldönümü kutlu olsun!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz