Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DELİNASUFKÖY HALKI AŞURE GÜNÜ GELENEĞİNİ SÜRDÜRDÜ

DELİNASUFKÖY HALKI AŞURE GÜNÜ GELENEĞİNİ SÜRDÜRDÜ

25
0

Delinasufköy halkı aşure günü geleneğini sürdürdü. Etkinliğe Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı katıldı.

Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Delinasufköy halkı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aşure Günü Etkinliği 30 Kasım Pazar günü Delinasufköy’de gerçekleşti. Binlerce kişinin katıldığı etkinliğe Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı Kur’an Kursu öğreticilerinden bir grup Vaize ve din görevlileri, bayanlara yönelik köy camiinde günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.

Etkinliğe Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı’nın yanısıra, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Belediye Meclis Üyeleri, Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı, DMT Eyalet Meclis üyeleri Ahmet İbram, Önder Mümin, İsmail Hüse Mustafa, yerel yöneticiler ve çok sayıda bölge halkı katıldı.

Bu yıl 13. düzenlenen Aşure günü etkinliğine gelen misafir ve diğer katılımcılara aşure, etli pilav ve ayran ikram edildi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz