Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEİK TÜRKİYE-YUNANİSTAN İŞ KONSEYİ BAŞKANI LEVENT SADIK AHMET ZORU BAŞARMAK İÇİN SELANİK’TEN...

DEİK TÜRKİYE-YUNANİSTAN İŞ KONSEYİ BAŞKANI LEVENT SADIK AHMET ZORU BAŞARMAK İÇİN SELANİK’TEN BAŞLADI

31
0

DEİK Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet Selanik’te temaslarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan seçimlerde yüksek bir oy oranı ile DEİK Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı seçilen Batı Trakyalı işadamı Levent Sadık Ahmet Selanik’te temaslarda bulundu. Göreve gelir gelmez işi şansa bırakmayan ve sorumluluğunun bilincinde olan başarılı işadamı işe Kuzey Yunanistan’dan başladı.

Önümüzdeki zaman diliminde ise Yunanistan’ın diğer bölgelerine gidecek olan, DEİK Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet, iki ülke arasında yıllarca yapılmak istenen, ancak bir türlü istenilen düzeye getirilemeyen zoru başarmak için kolları sıvadı.

İşe Kuzey Yunanistan Selanik kentinden başlayan DEİK Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet Selanik’te temaslarda bulundu.

İlk önce Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan’ı ziyaret eden Levent Sadık Ahmet, burada yaptığı görüşmede, iki komşu ülke Yunanistan ve Türkiye arasındaki mevcut ticaret hacminin beklenilen düzeyde olmadığını, bunun daha yükseklere çıkartılması için iki tarafın işadamlarında arzu ve potansiyelin var olduğunu, bu bağlamda yapılması gereken çalışmaların bir an önce başlaması açısından verimli bir sohbet toplantısı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Selanik’teki görevine geldikten bu yana Yunan makamları ve iş dünyasıyla başarılı bir ilişki oluşturan Başkonsolos Orhan Yalman Okan, iki ülke arasında ticaret hacminin gelişmesine büyük önem veriyor. Bu vesileyle Başkonsolosluğun sorumluluk bölgesinde hemen hemen her hafta önemli bölgeleri ziyaret ediyor.

Başkonsolosluktaki görüşmenin ardından DEİK Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet, Başkonsolos Orhan Yalman Okan ve Ticaret Ataşesi Serkan Buralı ile birlikte, Kuzey Yunanistan İhracatçılar Birliği Başkanı Dr. Kiriakos Loufakis’i makamında ziyaret ettiler. Görüşmede, Genel Müdür Spiros İgnatiadis ve Yönetim Kurulu üyesi Vasiliki Lountzi de hazır bulundu.

Selanik temaslarının son bölümünde Levent Sadık Ahmet, Başkonsolos Orhan Yalman Okan ve Ticaret Ataşesi Serkan Buralı Kuzey Yunanistan Sanayiler Federasyonu 1’nci Başkan Yardımcısı Yannis G. Stavrou’yu makamında ziyaret ettiler. Görüşmede, Yönetim Kurulu üyesi Antonios Siarkos ve Direktör Hristos E. Georgiou da hazır bulundu.

Levent Sadık Ahmet, Başkonsolos Orhan Yalman Okan ve Ticaret Ataşesi Serkan Buralı ile birlikte daha sonra, Selanik Ticaret Odası Başkanı Ioannis Masoutis’i makamında ziyaret ettiler. Görüşmede, 1’nci Başkan Yardımcısı Emmanouil Vlahogiannis ile Danışman Theodoros Aksilithiotis de hazır bulundu.

Heyet son olarak, Selanik Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Odası Başkanı Panagiotis Papadopoulos’u makamında ziyaret etti. Görüşmede, Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz