Ana Sayfa Batı Trakya Haber Dedeağaç’ta Üçü Birlikte Devam Ediyor

Dedeağaç’ta Üçü Birlikte Devam Ediyor

1
0

Yunanistan, ABD ve İngiltere Dedeağaç’ta bulunan “AETOS” eğitim atış alanında eğitim tatbikatı gerçekleştirdi.

Merkezi Batı Trakya’nın İskeçe kentinde bulunan 4. Kolordu’ya “THRAKİ” (Trakya) bağlı Dedeağaç’ta konuşlu 12. Motorlu Piyade Tümeni “EVROS” (Meriç), Dedeağaç’taki “AETOS” eğitim atış alanında, ABD’nin 16. İdame Tugayı (16th Sustainment Brigade) ve İngiltere’nin 104. Lojistik Destek Tugayı (104th Logistics Support Brigade) ile birlikte eğitim tatbikatı gerçekleştirdi.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı (GEETHA) tarafından tasarlanan dost ve müttefik ülkelerle uluslararası işbirlikleri ağının bir parçası olan eğitim tatbikatını, İskeçe kentinde bulunan 4. Kolordu’nun talimatlarıyla yönlendirildi.

Daha spesifik olarak, ortak eğitime her ülkeden 12 kişilik 3 grup katıldı. Takımlar aşağıdaki konularda yarıştı:

– 3 km’lik yürüme mesafesi ve katlanabilen hedeflere atış (15 mermi).

– Silah ve araçların tanınması.

– 6 km mesafede 3 araçlık konvoyda kullanma becerileri.

Tatbikatın sonunda katılımcılara madalya, hediyelik eşya, diploma ve plaket verildi.

Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) Tarafından yapılan açıklamada, Dedeağaç’taki bu ortak eğitimde “Amerikan ve İngiliz askeri departmanları ile ilişkilerin geliştirilmesi ve mükemmel bir işbirliğinin sağlandığı, bunun sonucunda harekat eğitiminin iyileştirilmesi, harekatların birlikte çalışabilirliği ve standardizasyonu sağlandı. Tümen’in birimleri ve bağımsız alt bölümleri, Yunan Silahlı Kuvvetlerinin operasyonel hedeflerine hizmet etmek ve deneyim alışverişi yoluyla eğitimsel fayda elde etmek” olduğu belirtiliyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz