Ana Sayfa Yunanistan Haber Dedeağaç’ta Koronavirüs Mezarlığı Hazırlandı!

Dedeağaç’ta Koronavirüs Mezarlığı Hazırlandı!

2
0

Koronavirüs kurbanları için Dedeağaç’ta yeni mezar yerleri oluşturuldu.

Dedeağaç hastanesi, pandeminin başlangıcından beri, özellikle Mart ayından bu yana hastane bünyesinde tedavi gören Koronavirüs hastaları için var olan imkanlar dahilinde elinden gelenin en iyisini vermeye büyük gayret sarf ediyor. Ancak diğer yandan da Koronavirüs can almaya devam ediyor.

Pandeminin başlangıcından bu yana Yunanistan’da bu güne kadar yaşanan günlük ölüm sayısı dün itibariyle 50 olarak açıklandı. Bunun üzerine harekete geçen Dedeağaç hastanesi yetkilileri, Dedeağaç Belediyesi ile istişareler sonucunda her ihtimale karşı önlem amaçlı pandeminin daha fazla yayılmaması açısından, diğer ülkelerde de olduğu gibi cenazelerin toprağa defnedilmesi uygulamasında yeni önlemleri devreye soktu.

Bu önlemlerin başında Dedeağaç mezarlığında özel bir bölüm tahsis edildi ve pandemide hayatını kaybedenlerin bu alana gömülmesi için gerekli hazırlıkların yapıldığı belirtiliyor.

Dedeağaç Belediyesi temizlikten sorumlu Başkan Yardımcısı İlias Dasteridis, katıldığı bir radio programında, Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin yakınlarına, cenazelerin geri dönüşüm malzemelerinden yapılmış kapalı çantalarda teslim edileceğini, kapalı tabutlara konulacağını, ve Ulusal Sağlık Yönetmeliğine göre cenazelerinin her belediyenin belirlediği mezarlıklarda özel yerlerde defin işlemlerinin titizlikle gerçekleştirileceğini söyledi.

Buna göre Dedeağaç Belediyesi’nin 2. mezarlıkta hazırlıkları tamamladığını, 100 kişilik bir mezar kapasitesine sahip alanın belirlendiğini ve gerekli önlemlerin alındığını dile getirdi. Ayrıca Maistro semtinde de ikinci bir mezarlık alanı oluşturma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Son olarak Dasteridis, “Keşke bu cenaze defin alanlarını kullanmak zorunda kalmasak, ancak bu tür bir işleme ihtiyaç duyulduğunda ise EODY talimatlarının şart koştuğu uygulamalara dayalı olarak tüm emirlere uymamız gerekiyor” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz