Ana Sayfa Batı Trakya Haber Dedeağaç’a Silah Getirdi

Dedeağaç’a Silah Getirdi

1
0

ABD’ye ait “LIBERTY PROMISE” kargo gemisi silah getirdi. Paskalya tatili nedeniyle gemi Dedeağaç limanına girmedi denize demir atı.

NATO’nun “DEFENDER Europe 21” tatbikatında yer alacak olan silahlar ABD’ye ait “LIBERTY PROMISE” kargo gemisi ile Dedeağaç’a getirildi. Paskalya bayramı nedeniyle limanda çalışmalar yapılmadığından dolayı gemi açıkta demirli olarak bekliyor. Geminin 5 Mayıs Çarşamba günü sabah saatlerinde limana girmesi ve 6 Mayıs sabahı da yükünü boşaltmaya başlaması bekleniyor.

Gemideki yük 6 Mayıs Perşembe günü yükünü boşaltmaya başlayacak ve sırasıyla askeri araçlar ve konteynerler karayolu ve sel hasarının ardından restore edilen demiryolu ağı ile Balkanlar ve Orta Avrupa’ya taşınmak üzere yola çıkacak.

7 Mayıs Cuma günü ise Dedeağaç’ta hareketlilik yaşanacak. Amerika’nın Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Konstantinos Floros ve Kara Kuvvetleri komutanı Korgeneral Haralambos Lalusis Dedeağaç’ta olacak.

Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nin Avrupa ve Afrika bölgelerindeki askeri Kuvvetler Komutanlığı’ndan (USAREUR) 21. Destek Komutanı (TSC) Tümgeneral Christopher Mohan ve İngiliz Ordusu Planlama ve Operasyon Komutanı Korgeneral Ivon Jones (CFA) Dedeağaç’ta bulunacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz