Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Dedeağaç’a Rusya Konsolosluğu’nun Resmi Açılışı Gerçekleştirildi

Dedeağaç’a Rusya Konsolosluğu’nun Resmi Açılışı Gerçekleştirildi

4
0

Dedeağaç’ta Rusya Konsolosluğu’nun 100 yıldan uzun bir süre sonra yeniden resmi açılışı gerçekleştirildi.

Rusya’nın Yunanistan Büyükelçisi Andrei Maslov’un katıldığı açılşa yerel Yunan makamlarından katılım olmadığı görüldü.

Dedeağaç’ta Psarron 13 numarada bulunan Konsolosluğun açılış törenine ve Ramada Plaza otelde verilen resepsiyona katılanlar arasında Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın İskeçe’deki Siyasi Büro Müdürü Simeon Tegu, Rusya Federasyonu’nun Dedeağaç’taki (Aleksandrupolis) Fahri Konsolosu Konstantinos Palakidis, Dedeağaç Belediyesi Başkan Yardımcılarından Georgios Kiziridis, eski Belediye Başkanı Vaggelis Lampakis, Sanayi Ticaret Odası Başkanı Hristodulos Topsidis ve turizm acentasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Boris Muzenidis hazır bulunurken, DMT. Eyalet Başkanlığı ve kiliseden temsilcilerin katılmaması ve salonun boşluklarla dolu olması dikkat çekti.

“Palakidis teklifimizi kabul etti şanslıyız”

Büyükelçi Andrei Maslov yaptığı konuşmada, “Rusya Federasyonu yol haritasına göre, Fahri Konsolosluğun hizmet ve sorumlulukları arasında (Doğu Makedonya-Trakya), Rus vatandaşlarının haklarının savunmasında ve aynı zamanda turizm, kültür, ticaret ve diğer birçok alanla ilgili ilişkilerin geliştirilmesinde bir referans noktası olacaktır. Palakidis’in teklifimizi kabul ettiği ve başarılı bir şekilde varlığını devam ettireceği için şanslıyız.” İfadelerini kullandı.

“Tüm gücümle çalışacağım”

Fahri Konsolos Konstantinos Palakidis de yaptığı konuşmada şunları dile getidi.

“Bay Maslov’a minnettarlığımı açıkça belirtmek isterim, bana güveniniz için teşekkür ederim. Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi’nin Rusya ile ilişkilerinin güçlendirilmesine katkıda bulunmak için tüm gücümle çalışacağım. Rusya ile işbirliğimizle ilgili düşüncelerinizi ve önerilerinizi duymak için derhal her bir ilimizle temasları başlatacağım. Turist akışını artırmak (termal ve spora odaklanmak), kültür sektöründe atılmış adımlar var ve ambargoya rağmen, tarım sektöründe daha fazlasını yapabiliriz. İki ülkenin halkları tarafından sürdürülen çok dostane ilişkiler, yalnızca olumlu bir etkiye sahip ve bizim ulusal çıkarlarımıza katkılar sağlayabilir.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz