Ana Sayfa Yunanistan Haber Dedeağaç’a LNG Terminalinin İnşası İçin 166,7 Milyon €’luk Destek

Dedeağaç’a LNG Terminalinin İnşası İçin 166,7 Milyon €’luk Destek

1
0

Dedeağaç’a onaylanan bir LNG istasyonunun inşası için Avrupa finansmanı desteği sağlandı.

Dedeağaç’a inşa edilmesi plananan LNG terminalin yalnızca Yunanistan için değil, aynı zamanda Güneydoğu Avrupa’nın daha geniş bölgesi için de arz güvenliğini artırması bekleniyor.

Avrupa Komisyonu, devlet yardımına ilişkin AB kurallarına uygun olarak, Yunan hükümetinin Dedeağaç’ta yeni bir sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminalinin inşası için 166,7 milyon €’luk destek programını onayladı. Bu projenin, rekabeti gereksiz yere bozmadan Yunanistan’da ve daha genel olarak Güneydoğu Avrupa bölgesinde enerji arzının güvenliğine ve çeşitlendirilmesine katkıda bulunacağı belirtiliyor.

Rekabet politikasından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Margaret Vestager, “Dedeağaç’taki yeni terminalin yalnızca Yunanistan’da değil, tüm Güneydoğu Avrupa bölgesinde gaz arzını ve altyapıyı iyileştireceğini” söyledi.

Yunanistan, Dedeağaç’ta LNG’yi almak, depolamak ve yeniden üretmek için bir Depolama ve Gazlaştırma Birimi’nden (FSRU) oluşacak yeni bir LNG terminalinin inşasını destekleme planlarını Komisyon’a bildirmişti. FSRU’yu Yunanistan Ulusal Doğal Gaz Sistemi’ne (NNGS) bağlayacak bir denizaltı ve kara gaz boru hatları sistemi olarak inşa edilecek.

Proje, özellikle 2014-2020 Kalkınma Ortaklığı Anlaşması kapsamında doğrudan Yunanistan tarafından kontrol edilen fonlar olmak üzere, Avrupa Yapısal ve Yatırım Fonları (ESIF) kullanılarak Yunan Devleti tarafından finanse edilecektir. Destek, 166,7 milyon Euro tutarında doğrudan hibe şeklinde olacaktır.

Yardımın faydalanıcısı, Yunan doğal gaz işletmecisi (DEPA) ve Bulgar Gaz İletim Sistemi İşletmecisi’nin (Bulgartransgaz EAD) yer aldığı bir şirket olan Gastrade SA’dır. Gastrade, yeni terminalin destekçisi ve işletmecisi olacak.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz