Ana Sayfa Yunanistan Haber Dedeağaç Tank, Top ve Silahlı Askerlerle Dolup Taşacak

Dedeağaç Tank, Top ve Silahlı Askerlerle Dolup Taşacak

3
0

Dedeağaç limanına en büyük askeri nakliye gemilerinden biri Temmuz ayında gelecek.

Dedeağaç limanı, NATO’nun Balkanlar’da gerçekleştireceği “ATLANTIC RESOLVE 2020” tatbikatı için her türlü askeri teçhizatı (tanklar, helikopterler ve makineler) taşıyan gemiyi karşılamaya hazırlanıyor.

Dedeağaç’a gelen ve Amerikalı yetkililerden oluşan NATO Askeri lojistik yöneticileri, Dedeağaç Liman müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya katıldılar ve “ATLANTIC RESOLVE 2020” tatbikatı için Dedeağaç’a gelecek olan nakliye gemisi ile ilgili detayları görüştüler.

Her ne kadar toplantıda konuşulanlar askeri konular olduğundan dolayı dışarıya sızması zor olsa da, elde edilen bilgilere göre kapalı kapılar ardında yapılan toplantıda ele alınan konulardan en ilginç olanı ise, gemi ile Dedeağaç’a getirilecek olan askeri malzeme ve araç gereçlerin, tatbikatın yapılacağı Balkan ülkelerine taşınmasında ilk defa demir yolu ulaşımının kullanılacağı belirtiliyor. Daha önce ise karayolu kullanılıyordu.

Bir başka duyum ise, gerçekleştirilecek olan bu tatbikata katılacak olan yüzlerce Amerikan askerlerinden bir kısmının tatbikat sonrasında Dedeağaç’ta kalmaya devam edecekleri yönünde.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz