Ana Sayfa Yunanistan Haber Dedeağaç Havalimanı Yenilenecek

Dedeağaç Havalimanı Yenilenecek

3
0

Dedeağaç havalimanının yenilenmesi ve modernizasyonu için düğmeye basıldı.

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti (DMT) Bölge Turizm Başkan Yardımcısı Athanasios Çonis’in de katıldığı 2021 yılı için 1. Bölgesel Turizm Konseyi toplantısı, Turizm Bakanı Haris Theoharis ve Bakan Yardımcısı Sofia Zaharaki’nin huzurunda gerçekleşti.

Bu önemli toplantıda, Dedeağaç’taki (Aleksandupolis) “Dimokritos” havaalanının uluslararası uçuşlara açılabilmesi için modernize edilmesi ve altyapının yeniden oluşturulması gerektiğini, ayrıca Bulgaristan’a açılan Rodop ilindeki Nimfea sınır kapısının da açık kalması için gereken altyapının güçlendirilmesi gibi konuların ele alındığı belirtiliyor.

Yapılan toplantıda, Dedeağaç havalimanına ikinci bir pistin yapılmasının da gündeme geldiği belirtilirken, hava trafik kulesinin ve apron hizmetleri gibi alanların da derhal modernize edilmesi için çalışmaların başlatıldığı gelen haberler arasında yer alıyor.

ABD elini cebine atacak

ABD’nin de bölgeye gelmesiyle havalimanın alt yapısının yeterli olmaması bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bölgeye yakın yapılacak sıvılaştırılmış doğal gaz tesislerinin de bölgedeki havalimanını canlandırması beklenirken, gerekli altyapının bir an önce yapımına başlanması hedefleniyor.

Kaynaklardan gelen haberlere göre, ABD’nin bölgede konuşlanacak savaş helikopterleri için angar ve yakıt depoları yapımı konusunda gündemde olduğu ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz