Ana Sayfa Yunanistan Haber Dedeağaç Esnafı Para Basıyor, Gümülcine ve İskeçe?

Dedeağaç Esnafı Para Basıyor, Gümülcine ve İskeçe?

3
0

Türk turistlerin yoğunluğu nedeniyle Dedeağaç esnafı para basıyor, Gümülcine ve İskeçe neden geride kalıyor?

Türkiye’den Yunanistan’a ve özellikle de Batı Trakya bölgesine girişlerde yoğunluk yaşanıyor. Bu yoğunluk Dedeağaç esnafına yararken, Gümülcine ve İskeçe geri sıralarda yer alıyor.

Peki Dedeağaç Belediyesi başta olmak üzere, yerel makamlar Türk turistleri çekebilmek için çeşitli yollar ve uygulamalara imza atarken, Gümülcine Belediyesi ve İskeçe Belediyesi bu işin neresinde yer alıyor?

Sınır bölgesi olması nedeniyle Türk turistlerin Gümülcine’yi ve İskeçe’yi tercih etmeleri için ne gibi çalışmalar yapıldı veya yapılıyor? Sürekli turizm fuarlarına katılan Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı harcadığı yüzbinlerce evronun karşılığını neden bu iki ilde (Gümülcine ve İskeçe) karşılığını alamıyor?

Oysa 2019 yılında %11 artışla Dedeağaç’ı ziyaret eden Türk turistlerde artış yaşandı.

2019 yılında Dedeağaç üzerinden Yunanistan’a 755.000 Türk turistin girdiği belirtiliyor. 2018 yılına kıyasla 2019 yılında %11 artışla Dedeağaç’ı ziyaret eden Türk turistlerde artış yaşandı.

Trakya Ticaret ve Girişimcilik Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Yunanistan’a kara yoluyla girişlerde ilk sırada Kipi (İpsala sınır kapısı) sınır kapısı 603.966 kişiyle ilk sırayı alırken, Pazarkule (Kastanies) 151.283 ikinci sırada geliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz