Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEDEAĞAÇ’TA “OHİ” BAYRAMINA “PONTUS” HARİTASI DAMGASINI VURDU

DEDEAĞAÇ’TA “OHİ” BAYRAMINA “PONTUS” HARİTASI DAMGASINI VURDU

14
0

28 Ekim 1940 İtalyan işgalinden kurtuluş bayramı kutlamalarına Dedeağaç’ta “Pontus” haritası damgasını vurdu. Resim geçit töreninde Rus Donanması komutanlarınında bulunduğu tören kıtasından ilk önce, “Alismoniti Patrida Pontos” (Unutulmaz Vatan Pontos) yazısının yer aldığı bir pano boy gösterdi.

Hemen bunun ardından ise yine “Alismoniti Patrida Apoloniada” (Unutulmaz Vatan Apoloniada) yazılı bir pano tekrar tören kıtasından geçti.

Yunan okulları öğrencilerinin yanısıra, Dedeağaç’ta tek okul olan Azınlık okulu öğrencileride resim geçit törenine katıldı.

 

Okulların ardından tören kıtasından ilk önce Rus Donanmasıyla Dedeağaç’a gelen Deniz Komandaları geçti. Rus Donanması’na ait bandodan sonra ise Yunan askerleri tören kıtasına geldi. Piyadelerin geçişiyle törenler son buldu. Tören sonrası bir grup ellerinde panolarla hükümet ve Troyka aleyhinde gösteri yaptı, sloganlar attı.

 

RUS ASKERLERİ ANITI TÖRENLE AÇILDI

 

Dedeağaç’ta Kilise Müzesi yanında bulunan parkta 1878 yılında hayatını kaybeden Rus askerleri adına yapılan Anıt törenle açıldı. Törene Yunanlı yetkililerin yanısıra Rus yetkililerde katıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz