Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEDEAĞAÇ DERNEĞİ’NDE BAYANLAR ÇAY ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

DEDEAĞAÇ DERNEĞİ’NDE BAYANLAR ÇAY ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

25
0

Dedeağaç Eğitim ve Kültür Derneği’nde bayanlar çay etkinliğinde buluştu.

Dimetoka Derneğine bağlı olarak Dedeağaç’ta Dedeağaç Eğitim ve Kültür Derneği Şubesi’nde bayanlar çay etkinliğinde buluştu. Kur’an kursuna giden yetişkin bayanlar grubu, aralarındaki yardımlaşma ve dayanışmayı daha da pekiştirmek amacıyla çay etkinliğinde bir araya geldi.

Din görevlisi ve aynı zamanda Derneğin başkanı olan Halil Ali Oğlu BİRLİK Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede, Kur’an kursuna gelen yetişkin bayanların sosyalleşmeyi ve kaynaşmayı oluşturmada bu tür etkinliklerle birbirilerini daha iyi ve yakından tanıma fırsatını bulduklarını, geniş bölgeye yayılmış bir vaziyette yaşayan Meriç (Evros) bölgesi Azınlık insanının, geçmişte yaşanan kopuklukların ve terk edilmişliğin hissiyatını bu şekilde gidermeye çalıştıklarını belirtti.

“Din bir insanın ve bilinçli toplumun temel taşlarını oluşturmaktadır.”

Uzun yıllar aradan sonra bölgede ilk defa çocuklara ve yetişkinlere yönelik yapılan Kur’an kurslarıyla, gelecek nesillerin din bilgisi ve inancıyla yaşamasına büyük katkı sağladıklarını dile getiren Halil Ali Oğlu, “önce çocuklarımıza sonra da yetişkinlerimize yönelik verdiğimiz Kur’an kurslarıyla bölgedeki insanımızın dini inancını gerektiği gibi yaşamasına imkan sunuyoruz. Din bir insanın ve aynı zamanda bilinçli bir toplumun temel taşlarını oluşturmaktadır. Bunun bilincinde hareket ederek dini inançlarına saygılı olarak yetiştirmeye başladığımız çocuklarımızın, ilerinde ülkemiz Yunanistan’a birer yararlı vatandaş olmalarını sağlıyoruz. Çünkü dini inancı olan ve onunla yaşayan bir kişi kötülüklerden ve düşmanlıklardan uzak kalır. Bu aynı zamanda ülkenin de kazancıdır.” Dedi.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz