Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB: “SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN AZINLIKLA DİYALOG KURULMASININ GEREKLİLİĞİNİ VURGULAMAK İSTERİZ”

DEB: “SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN AZINLIKLA DİYALOG KURULMASININ GEREKLİLİĞİNİ VURGULAMAK İSTERİZ”

16
0

Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi, “Dünya İnsan Hakları Günü” yıldönümü kutlamaları dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “insan ve azılık haklarının ne yazık ki istenen düzeyde olmaması, insanlık adına üzücü ve düşündürücüdür. Yunanistan tarafından reva görülen haksızlıkların bir an önce sonlandırılması ve toplum sorunlarının çözümü için azınlıkla diyalog kurulmasının gerekliliğini vurgulamak isteriz” ifadelerine yer veriliyor.

 

BASIN AÇIKLAMASI

10 Aralık tarihi Birleşmiş Milletler (BM) tarafından “Dünya İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. “Dünya İnsan Hakları Günü”nün 61 yıldır kutlanmasına rağmen dünyamızdaki insan ve azılık haklarının ne yazık ki istenen düzeyde olmaması, insanlık adına üzücü ve düşündürücüdür.

Bu anlamda ülkemiz Yunanistan’da yaşayan başta Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu olmak üzere, farklı kimlik ve dinlere mensup topluluk ve göçmenlerin hala “öteki” muamelesi gördüğünü gözlemlemekteyiz. Bu çerçevede uluslararası ve ikili anlaşmalarla hakları garanti altına alınan Batı Trakya Türklerine ülkemiz Yunanistan tarafından reva görülen haksızlıkların bir an önce sonlandırılması ve toplum sorunlarının çözümü için azınlıkla diyalog kurulmasının gerekliliğini vurgulamak isteriz.

Bu vesileyle Batı Trakya’daki Türk Azınlık okullarında hizmet veren SÖPA mezunu öğretmenlere yönelik yapılması planlanan eğitim seminerinin belirsiz bir tarihe ertelenmesini ve genel anlamda azınlık eğitimiyle ilgili olarak beklentiler doğrultusunda gelişmelerin hayata geçirilememesini Batı Trakya Türklerinin eğitim hakkına yönelik bir ihlal olarak değerlendirmekteyiz.

Bundan sonra kutlanacak Dünya İnsan Hakları Günlerinin, daha adil ve haksızlıklardan uzak bir dünyada kutlanmasını tüm içtenliğimizle temenni ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz