Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB: “VENİZELOS’UN AÇIKLAMALARI HAYAL KIRIKLIĞINA NEDEN OLMUŞTUR”

DEB: “VENİZELOS’UN AÇIKLAMALARI HAYAL KIRIKLIĞINA NEDEN OLMUŞTUR”

11
0

Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi, Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’un geçtiğimiz günlerde Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’yla ilgili açıklamalarına DEB Partisi’nden yazılı bir açıklama geldi. DEB Partisi’nin açıklamasında, ” Devletimiz Batı Trakya’daki azınlığın kendini ifade ettiği şekliyle “Müslüman Türk” kimliğini inkar ettiği gibi, “yapay kimlikleri” ortaya atmaya ve “kimlik dayatmaya” devam ediyor. Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’un geçtiğimiz günlerde Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’yla ilgili açıklamaları azınlık içinde tepki ve hayal kırıklığına neden olmuştur ” ifadelerine yer veriliyor.

KİMLİĞİMİZ TANINMALI

Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’un geçtiğimiz günlerde Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’yla ilgili açıklamaları azınlık içinde tepki ve hayal kırıklığına neden olmuştur.

Son kabine değişikliğinde Dışişleri Bakanı olan Evangelos Venizelos’un, bir milletvekiline ait soru önergesine verdiği yanıtta yer verdiği Batı Trakya Türk Azınlığı’yla ilgili iddia ve ithamlar yeni soru işaretleri doğurmuştur. Dışişleri Bakanı sayın Venizelos’un azınlığımızı etnik açıdan üç ayrı parçaya bölmesinin yanısıra azınlığın bir bölümünün diğerlerine “baskı yaptığı” ve “milli kimlik dayatması”nda bulunduğuna dair iddialar azınlık insanı tarafından iyinetle karşılanamaz. Bu ithamlar Batı Trakya’daki azınlık insanının iç huzurunu ve toplumsal barışını tehdit edeceği gibi, uluslararası platformda azınlık hakkında yanlış ve yanıltıcı izlenimlerin doğmasına sebep olabilir.

Devletimiz Batı Trakya’daki azınlığın kendini ifade ettiği şekliyle “Müslüman Türk” kimliğini inkar ettiği gibi, “yapay kimlikleri” ortaya atmaya ve “kimlik dayatmaya” devam ediyor. Artık modası geçmiş bu yöntemlerde ısrar ediliyor olması Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın hayal kırıklığını derinleştirmektedir.

Azınlığın tüm ciddi sorunlarının çözüm beklediği bir ortamda “milli kimlik” gibi en doğal ve temel insan hakkı meselesinde dahi Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nı rencide edici ve tercihlerine saygıdan uzak politikaların devam ettiriliyor olması kabul edilemez.

Vatandaşı olduğumuz, sevgi ve saygıyla bağlı olduğumuz Yunanistan devletinin azınlık politikasını gözden geçirmesini ve azınlığın demokratik ve haklı taleplerine bir an önce yanıt vermesi en temel beklentimiz ve talebimizdir.

DEB PARTİSİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz