Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB: “HAKSIZ UYGULAMAYI KINIYOR VE DÜZELTİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ!”

DEB: “HAKSIZ UYGULAMAYI KINIYOR VE DÜZELTİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ!”

18
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Yunanistan’daki üniversitelere girişlerinde geçerli olan özel kontenjan uygulamasında, Azınlık Liseleri’nden mezun olan öğrencilerin, yıl içinde aldıkları notların, üniversiteye giriş sınavlarında dikkate alınmamasını kınayan bir yazı yayınladı.

“HAKSIZ UYGULAMAYI KINIYOR VE DÜZELTİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ!”

Batı Trakya’daki Azınlık Liseleri mezunlarının, üniversiteye giriş sınavlarında haksızlık ve ayrımcılığa uğramalarına neden olan bir uygulamanın geçerli olduğunu büyük bir şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayız.

1996 yılından bu yana azınlık öğrencilerinin Yunanistan’daki üniversitelere girişlerinde geçerli olan özel kontenjan uygulamasında, Azınlık Liseleri’nden mezun olan öğrencilerin, yıl içinde aldıkları notların, üniversiteye giriş sınavlarında dikkate alınmaması büyük bir haksızlığa sebebiyet vermektedir. Bu uygulama Azınlık Liseleri’nden mezun olan öğrencilerin aleyhine son derece ağır bir ayrımcılık ve haksızlık doğurmaktadır. Böyle bir uygulama karşısında şaşkınlığımızı ve tepkimizi dile getirmek isteriz.

Hukuk devletinde bu şekilde ayrımcı bir uygulama hiç bir şekilde haklı gösterilemez ve gerekçesi olamaz. Batı Trakya’daki Azınlık Liseleri’nden mezun olan öğrencilerin aleyhine çalışan bu sistem hakkında yetkililerden acilen bilgi ve açıklama beklemekteyiz. Haksız uygulamadan dolayı mağdur olan öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi; demokrasi, hukuk ve eşitlik adına zorunludur. Öğrenciler arasında eşitsizlik doğuran, öğrencilerin haksızlığa ve ayrımcılığa uğramasına neden olan sözkonusu uygulama karşısında bir kez daha şaşkınlığımızı belirtir, hayretler içerisinde olduğumuzu vurgularız.

Dostluk Eşitlik Barış Partisi olarak, Azınlık Liseleri’ndeki öğrencilere yapılan bu ayrımcı, haksız ve hukuk dışı uygulamayı kınıyor ve en kısa zamanda düzeltilmesini talep ediyoruz. Mağdur öğrencilerin, mağduriyetlerinin giderilmesi için de çözüm yollarının aranması gerektiğini bir kez daha belirtiyoruz.

Ayrıca DEB Partisi olarak hukuk dışı ve ayrımcı uygulamayla ilgili olarak tüm yetkililerin ve seçimle işbaşına gelen yöneticilerin, demokratik tepkilerini ortaya koymasını sözkonusu uygulamanın değiştirilmesi ve eşitliğin sağlanması amacıyla gerekli girişimlerde bulunmasını beklediğimizi ifade etmek isteriz.

Eşitliğin ve adaletin olmadığı yerde, demokrasi ve hukuktan bahsedilemez.           

DEB PARTİSİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz