Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB: “DEB PARTİSİ GENEL BAŞKANI SAYIN MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ’A YAPILAN BU ÇİRKİN...

DEB: “DEB PARTİSİ GENEL BAŞKANI SAYIN MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ’A YAPILAN BU ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUZ”

19
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği olağan kongresinde, DEB Partisi Genel Başkanı sayın Mustafa Ali Çavuş, Genel Kurula hitap ettiği sırada sözlerini tamamlamak üzereyken, kongre başkanı Mustafa Süleyman tarafından sözlü hakarete mahruz kalmıştı.

Bu Hakaret ile ilgili DEB Partisi’nden bir kınama yazısı yayınlanırken, BTAYT Derneği olayı örtbas etmek için suskunluğunu korurken, Mehmet Emin’in Başkanı olduğu BTAYT Derneği’nden yaşanan bu çirkin saldırı ile ilgili hiç bir açıklama yapılmaması düşündürücü bir hal almaya başlamıştır. Kamuoyunun aklında Mehmet Emin’den derhal bir açıklama yapması doğmuştur.

DEB Partisi’nin olayı kınadığı yazı şu şekildedir.

BASIN AÇIKLAMASI

KINAMA

19 Ocak 2013 tarihinde Gümülcine’de yapılan Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği olağan kongresinde, DEB Partisi Genel Başkanı sayın Mustafa Ali Çavuş, Genel Kurula hitap ettiği sırada sözlerini tamamlamak üzereyken, kongre başkanı sayın Mustafa Süleyman tarafından, “Genel Başkanımız dernek üyesi olmadığı ve konuşmasında öneride bulunamayacağı” iddiasıyla sözü kesilmiş ve konuşmasını tamamlamasına izin verilmemiştir.

Bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Genel Başkanımız, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın en önemli kurumlarından biri olan Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin kongresine davet edilmiştir.

Genel Başkanımız kongreyi selamlayarak ve toplumumuzu ilgilendiren meselelerle ilgili olarak DEB Partisi’nin mesajını vermek ve yeni seçilecek dernek yöneticilerine başarılar dilemek ve işbirliği niyetimizi ortaya koymak istemiştir.

Kongre başkanı sayın Mustafa Süleyman’ın Parti Genel Başkanımıza yönelik bu çirkin hareketine bir anlam verememekteyiz. Nitekim, kongre sırasında çok sayıda üye bu hareketi yanlış bulduğunu beyan etmiştir. Olayın üzerinden üç gün geçmesine rağmen, sayın Süleyman’ın, DEB Partisi Genel Başkanı’na yönelik hakaretiyle ilgili en ufak bir özür veya açıklamada bulunmamasını talihsizlik olarak nitelendiriyor, DEB Partisi olarak bu çirkin saldırıyı kınıyoruz.

DEB PARTİSİ YÖNETİM KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz