Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB: “CAMİ YAPIMI İÇİN REFERANDUM ÖNERİSİ TALİHSİZ BİR YAKLAŞIMDIR”

DEB: “CAMİ YAPIMI İÇİN REFERANDUM ÖNERİSİ TALİHSİZ BİR YAKLAŞIMDIR”

16
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) bir basın açıklaması yayınlayarak, Atina belediye başkanlığına aday olan eski Eğitim Bakanı Aris Spilyotopulos’un cami yapımı için referanduma gidilmesini önerisini demokrasi adına, insan hakları, din ve vicdan özgürlüğü adına son derece talihsiz bir yaklaşım olduğunu açıkladı.

BASIN AÇIKLAMASI

Ülkemiz Yunanistan’da 18 ve 25 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan yerel seçimler öncesinde başkent Atina belediye başkanlığına aday olan eski Eğitim Bakanı Aris Spilyotopulos’un, yapımı yılan hikayesine dönen Atina Camii ile ilgili önerisine hayretler içerisinde şahit olduk.

33 yıldır Avrupa Birliği üyesi olan ve şu anda da AB Dönem Başkanlığı görevini yürüten ülkemiz Yunanistan’ın başkentini yönetmeye talip olan bir belediye başkan adayının, şehirde cami yapımı için referanduma gidilmesini önermesi, demokrasi adına, insan hakları, din ve vicdan özgürlüğü adına son derece talihsiz bir yaklaşımdır.

Avrupa Birliği’nin camisi olmayan tek başkenti ünvanından bir an önce kurtulması gereken Atina’da yaşayan yüzbinlerce Müslümana yapılan bu hakareti kınıyoruz. Sözkonusu caminin yapımının yıllardır garip sebeplerle uzatılması, din özgürlüğü adına derin bir yara açmışken şimdi de bir ibadet yeri için referanduma gidilmesinin önerilmesi, büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Siyasetçilerin, ülkemizi uluslararası platformda son derece zor durumda bırakan bu tür açıklamalardan kaçınmalarını ve bu zihniyeti terk etmelerini beklediğimizi belirtiriz.

Dostluk Eşitlik Barış Partisi olarak bu öneriyi şiddetle kınadığımızı ifade eder, her dine mensup insanın hakkı olan kendi ibadet yerine sahip olma hakkının, Atina’da yaşayan Müslümanlara da bir an önce verilmesi gerektiğini vurgulamak isteriz.

DEB PARTİSİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz