Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ’NİN BULGARİSTAN’DAN ZİYARETÇİLERİ VARDI

DEB PARTİSİ’NİN BULGARİSTAN’DAN ZİYARETÇİLERİ VARDI

22
0

DEB Partisi’nin Bulgaristan’dan ziyaretçileri vardı. Bulgaristan Filibe Türk Kültür Derneği Başkanı Fahrie Murad önderliğinde, çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan bir heyet, 27 Nisan 2014 Pazar günü Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Heyet, Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hasan, Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.

“BULGARİSTAN TÜRKLERİ İLE ORTAK BİR KADERİ PAYLAŞIYORUZ”

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş misafirlerine DEB Partisi’nin kurucusu rahmetli Liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in hak arama mücadelesini ve bu mücadelenin sonunda partinin kuruluş amaçlarını anlattı. Ayrıca Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları, sosyopolitik yapısı ve tarihi hakkında bilgiler verdi. Bulgaristan Türkleri ile ortak bir kaderi paylaştıklarını, azınlık olmanın bedelini tarihi süreç içinde çok ağır ödediklerini ve sorunların bir türlü aşılamadığını belirtti. Açılan yeni sınır kapısıyla uzun yıllar birbirinden kopuk yaşayan kardeşlerin, bundan böyle daha sıkı ilişkiler kuracağını ve daha sık bir araya geleceklerini söyledi.

“DEB PARTİSİ’Nİ AĞIRLAMAKTAN ŞEREF DUYACAĞIZ”

Filibe Türk Derneği Başkanı Fahrie Murad da DEB Partisi’nin bu seçim arifesinde yoğun bir çalışma içinde olduğunu bildiklerini, buna rağmen kendilerine zaman ayıran DEB Partisi yetkililerine teşekkür etti. Filibe Türk Derneği olarak kendilerinin de DEB Partisi’ni ağırlamaktan şeref duyacaklarını ve en kısa zamanda beklediklerini söyledi. Daha sonra her iki başkan karşılıklı olarak kurumları adına ve günün anısına birbirlerine plaket takdiminde bulundular.

DR. SADIK AHMET’İN KABRİ ZİYARET EDİLDİ

Plaket takdiminin ardından topluca DEB Partisi’nin kurucusu rahmetli Liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in kabri ziyaret edildi. Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Türk Halkı için mücadele veren kahraman Dr. Sadık Ahmet’i her zaman şükran ve minnetle andıklarını, onu hiçbir zaman unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. Rahmetli Dr. Sadık Ahmet’in kabri başında okunan dualardan sonra heyet uğurlandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz