Ana Sayfa Batı Trakya Haberler D.E.B. PARTİSİ’NİN 21. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

D.E.B. PARTİSİ’NİN 21. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

15
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin (D.E.B.) 21. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle Gümülcine’nin Chris Eve Oteli’nde parti  tarafından, bir kutlama etkinliği düzenlendi. Geceye başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener olmak üzere, D.E.B. Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri, Parti Kurucu Üyeleri, azınlık sivil toplum üyeleri kuruluş başkan ve üyeleri, ve diğer yetkililer katıldı.

D.E.B. partisinin 21. kuruluş yıldönümü Gümülcine’de seçkin davetlilerin katıldığı bir törenle kutlandı. Törende D.E.B. partisi, ABTTF ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

 

Törene T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, D.E.B. Partisi Genel Başkanı Mustafa Aliçavuş, Y.K. üyeleri, kurucu üyeler ve eski başkanlar, milletvekili Ahmet Hacıosman, Seçilmiş Müftüler İbrahim Şerif ve Ahmet Mete, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman ve diğer dernek başkanları, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder, BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Çukal,  eski milletvekilleri İlhan Ahmet ve Ahmet Mehmet, ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’nun yanısıra diğer davetliler katıldı.

 

Tören D.E.B. partisine hizmeti geçen ve hayatta olmayan üyeler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Törenin devamında yapılan konuşmalarda, D.E.B. Partisi genel Başkanı Mustafa Aliçavuş, D.E.B. partisini Yunanistan’daki siyasi hayatın içinde var etmeye çalıştıklarını belirtti. Aliçavuş, Türk Azınlığın müftülükler, vakıflar gibi sorunlarının  hala devam ettiğini vurguladı.

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder, D.E.B.  partisinin Yunanistan’da demokrasinin bir sonucu olduğunu belirtti.

 

Milletvekili Ahmet Hacıosman, D.E.B. partisini bir çok insanın kendi maddi imkanlarından fedakarlıklar yaparak bugünlere getirdiğini ve bu konuda rahmetli Mustafa Boşnak’ı saygıyla andıklarını ifade etti.

 

Toplantının devamında Gümülcine S.Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu duygularını dile getirdiler.

 

Yapılan konuşmalardan sonra partinin kurucu üyelerine plaket takdim edildi.

 

Gece Grup Türkü konseri ve pasta ikramı ile sona erdi.

Video İzle:

http://www.dailymotion.com/video/xt8bgu_deb-partysy-21-yildonumunu-kutladi_news

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz