Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ’NDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA YEMEK

DEB PARTİSİ’NDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA YEMEK

17
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, 15 Nisan 2014 Salı günü Kozlukebir, Yassıköy ve Mustafçova Belediyelerinin başkan adaylarına Yassıköy’de bir yemek verdi.

Yemeğe, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Genel Başkan Yardımcıları Ozan Ahmetoğlu ve Hasan Hasan, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Yunus, İsmail Ahmet ve Ramadan Duban, Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet, Hukuk Danışmanı Av. Raif Usta, İskeçe Gençlik Kolları Koordünatörü Mustafa Şargo, Kozlukebir Belediyesi Başkanı ve başkan adayı İbrahim Şerif, başkan adayları Saadettin Şakir Hüseyin ve Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediyesi Başkanı ve başkan adayı İsmet Kadı, başkan adayları Erdoğan Sait, Bilge Ferhat, Av. Caner İmam, Mustafçova Belediyesi Başkanı ve başkan adayı Mustafa Çukal, başkan adayları Cemil Kabza, Mustafa Aga ve Rıdvan Deli Hüseyin katıldı.

DEB Partisi’nin tüm adaylara eşit mesafede

Yemekte misafirlerine DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Avrupa Parlamentosu seçimlerine neden katılma kararı aldıklarını anlattı. Azınlık sorunlarının çözümü noktasında bugüne kadar bir mesafe alınamadığını, ülkemiz Yunanistan’ın bizlerin sorunlarına eğilmediğini, bu konuda samimi olmadığını söyledi. DEB Partisi olarak yeni yapılanma sürecini büyük bir oranda tamamladıklarını, uluslararası kuruluşlara üye olma çabalarının devam ettiğini, geçen yıl Avrupa Halkları Federal Birliği’ne (FUEN) üye olduklarını, aynı zamanda Avrupa Hür İttifakı’na (EFA) üyelik başvurusunda bulunduklarını, her iki kuruluştan da 23 yıllık bir parti olarak neden seçimlere katılmadıkları yönünde eleştiriler aldıklarını anlattı. Azınlığın birlikte ve beraberlik içinde hareket ederek, varlığını ve sorunlarını dünyaya demokratik bir yol olan seçim kanalıyla iletmek mecburiyetinde olduğunu ifade etti. Masada gördüğü bu birlik ve beraberlik fotoğrafından etkilendiğini bu davete icabet eden tüm başkan adaylarına teşekkür ettiğini ve seçim yarışında hepsine başarılar dilediğini söyledi. DEB Partisi’nin tüm adaylara eşit mesafede olduğunu bir kez daha altını çizdi.

AP seçimleri bir fırsat

Daha sonra söz alan Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu da, başka partilerden bir azınlık mensubunun AP seçimlerinde seçilmesine imkân ve ihtimal olmadığını, bu sebeple azınlığın tüm güçlerini DEB Partisi’nin çatısı altında birleştirmesi gerektiğini vurguladı. AP seçimleri ile ilgili bilgiler veren Genel Başkan Yardımcısı, bizlerin sorunlarını bugüne kadar görmezlikten gelenlerin ve Avrupa Birliği’nin azınlık üzerine dikkatini çekmek için, AP seçimlerinin bir fırsat olduğunu söyledi. Zamanın birlik ve beraberlik zamanı olduğunu, bugünkü tablonun kendisini heycanlandırdığını ve gelecek adına umut verdiğini anlattı. Hep birlikte elele bunu başaracaklarını belirterek, tüm adaylara başarılar diledi.

Başkan adayları da, DEB Partisi’nin AP seçimlerine katılma kararını çok olumlu bulduklarını, bu hususta azınlığın birlik ve beraberlik içinde olacağına inandıklarını söylediler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz