Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ YÖNETİMİNDEN SEÇİLMİŞ MÜFTÜLERE ZİYARET

DEB PARTİSİ YÖNETİMİNDEN SEÇİLMİŞ MÜFTÜLERE ZİYARET

18
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi yönetimi İskeçe ve Gümülcine müftülerini ziyaret etti. Parti Yönetim Kurulu, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ile Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’le görüştü.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş başkanlığındaki parti yönetim kurulu üyeleri 9 Eylül 2013  Pazartesi günü ilk olarak İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi makamında ziyaret etti. Bir saati aşkın bir süre devam eden ziyarette özellikle 240 İmam Yasası’yla ilgili gelişmeler ele alındı. DEB Partisi yönetimi ile Müftü Ahmet Mete arasında yapılan görüşmede Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nı ilgilendiren sorunlar da değerlendirildi.

DEB Partisi Yönetim Kurulu daha sonra Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i makamında ziyaret etti. Gümülcine’deki görüşmede 240 İmam Yasası ve ayrıca son dönemde Batı Trakya Türk Azınlığı’nı ilgilendiren farklı konular ele alındı ve görüş alışverişinde bulunuldu. DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, müftülere yapılan ziyaretlerde; Batı Trakya Türk Azınlığı’nın 240 İmam Yasası’na tepki gösterdiğini ve sözkonusu yasanın iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Ali Çavuş, dini özgürlükler ve müftülük mücadelesinde her zaman azınlık toplumunun ve bu mücadeleyi verenlerin yanında olduklarını, bunun demokratik bir hak mücadelesi olduğunu ifade etti.

Seçilmiş müftüler Ahmet Mete ve İbrahim Şerif de DEB Partisi yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz