Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ YÖNETİCİLERİ ATİNA’DA TEMASLARDA BULUNDU

DEB PARTİSİ YÖNETİCİLERİ ATİNA’DA TEMASLARDA BULUNDU

23
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi yöneticileri Atina’da temaslarda bulundu. Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, Genel Başkan Vekili Ahmet Kara ve Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu’ndan oluşan DEB Partisi heyeti, 13 – 14 Ocak 2017 tarihlerinde başkent Atina’da bazı ziyaret ve temaslarda bulundu.

DEB Partisi yöneticileri ilk olarak 13 Ocak Cuma günü merkezi Atina’da bulunan Yunanistan Müslüman Birliği’ni ziyaret etti. DEB Partisi yönetimi burada dernek başkan Naim Elgandour ve başkan yardımcısı Mazen Rassas ile görüştü. Dernek hakkında bilgi alan DEB Partisi heyeti, derneğin mescidinde diğer cemaatle birlikte Cuma namazı kıldı.

DEB Partisi yöneticileri aynı gün 2014 yılında Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı olan Anna Stamou ile bir araya geldi. 2014 yılı Mayıs ayında gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Yeşiller Partisi’nin listesinden AP Milletvekili adayı olan Anna Stamou ile DEB Partisi yöneticileri arasında geçen görüşmede, ülkedeki siyasi gelişmeler ve çeşitli konularda işbirliği olanakları değerlendirildi.

DEB Partisi heyeti Atina ziyaretinde Liberal İttifak Partisi eski başkanı Grigoris Valianatos’la da görüştü. Aralık ayında, DEB Partisi ile Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemciliği tarafından Atina’da gerçekleştirilen azınlık haklarıyla ilgili etkinliğe katılan ve söz alarak bir konuşma da yapan Liberal İttifak Partisi eski başkanı Valianatos ile DEB Partisi yöneticileri arasında yapılan görüşmede ülke siyasetindeki olaylar değerlendirildi.

DEB Partisi heyeti, Batı Trakyalı üniversite öğrencilerinin kurumsal çatısı olan Genç Akademisyenler Topluluğu’nu da ziyaret ederek, Atina’da eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle yapılan görüşme de son derece olumlu geçti. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz