Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ VE ABTTF ALMANYA’DAKİ ÜYE DERNEKLERİ ZİYARET EDİYOR

DEB PARTİSİ VE ABTTF ALMANYA’DAKİ ÜYE DERNEKLERİ ZİYARET EDİYOR

15
0

Dostluk, Eşitlik, Barış (D.E.B) Partisi, 23- 28 Haziran 2013 tarihlerinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF)’nun ev sahipliğinde ABTTF üyesi dernekleri ziyaret ediyor. ABTTF’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ziyaretlerde DEB Partisi Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri ile bir araya geliyor.

2 Eylül 2012 tarihlerinde imzaladıkları Ortak Çalışma Protokolü ile siyasi, sosyal ve kültürel alanda ortak çalışma ve işbirliği gerçekleştirme kararı alan ABTTF ve DEB Partisi, 28 Kasım-2 Aralık 2012 tarihlerinde Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği (HBTTKDD) ile Almanya’daki ABTTF üyesi on üç derneği ziyaret etmişti. 19-23 Haziran 2013 tarihlerinde Güney Tirol, İtalya’da gerçekleştirilen FUEN Kongresi’ne katılan DEB Partisi, FUEN Kongresi’nin ardından ABTTF üyesi güney derneklerini ziyaret ediyor.

DEB Partisi dernek ziyaretlerine Münih’ten başladı

İtalya dönüşünde DEB Partisi ve ABTTF ilk olarak 23 Haziran Pazar günü Münih’teki ABTTF üyesi dernekleri ziyaret ederek programlarına başladı. DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Genel Başkan Danışmanı ve Özel Kalem Müdürü Aydın Ahmet ve Leyla Salihoğlu ile ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Başkan Yardımcıları Cengiz İsmail ve Engin İsmail, Genel Sekreter Gökhan Kocaveli ile ABTTF Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Kasap ile ABTTF eski yöneticisi Sebaytin Mümin, Münih’te Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği ile Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’ni ziyaret ettiler.

Dernek ziyaretlerinde Mustafa Ali Çavuş,  Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri ile buluşmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Ali Çavuş, 22 Haziran’da FUEN Delegeler Meclisi’nde gerçekleştirilen seçimler sonucunda DEB Partisi’nin FUEN’in yeni üyesi olduğunu söyledi. DEB Partisi’nin giderek güçlendiğini belirten Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın FUEN’de artık ABTTF ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ve DEB Partisi tarafından temsil edileceğini söyledi. Mustafa Ali Çavuş, tüm Batı Trakya Türklerini DEB Partisi’ne üye olmaya davet etti, herkesten azınlığın partisi DEB Partisi’ne destek olmalarını istedi.

Federasyonun son dönemde gerçekleştirdiği çalışmaları aktaran ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ise FUEN Kongresi’nde tarihi bir başarıya imza attıklarını söyledi. DEB Partisi’nin FUEN’e üye olduğu kongrede kendisini de FUEN Başkanlık Divanı’na başkan yardımcısı olarak seçildiğini söyleyen Habipoğlu, Batı Trakya Türklerinin artık daha da güçlü olduğunu söyledi.

Perşembe gününe dek DEB Partisi, ABTTF Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail’in eşliğinde Almanya’daki ABTTF üyesi dernekleri ziyaretlerine devam edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz