Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ İSKEÇE İL TEŞKİLATI’NDAN BALABANLI ZİYARETİ

DEB PARTİSİ İSKEÇE İL TEŞKİLATI’NDAN BALABANLI ZİYARETİ

14
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe İl Teşkilatı köy ziyaretlerine 23 Mart 2014 Pazar akşamı Balabanlı köyü ile devam etti.

DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu başkanlığındaki heyet köy halkı ile bir araya gelerek sohbet etme imkanını yakaladı. Partinin çalışmalarını anlatan DEB Partisi yöneticileri, bölgenin problemleri hakkında da köylülerden bilgi aldı.

“SIFIRDAN BİR PARTİ ÖRGÜTÜ ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Ziyaret sırasında halka hitap eden Ozan Ahmetoğlu, parti olarak Balabanlı köyünü ilk kez ziyaret ediyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Partinin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın özgür ve bağımsız sesi olmak için mücadele ettiğini ifade eden Ahmetoğlu, bu amaçla başlatılan partinin yeniden yapılanma sürecine hız kesmeden devam ettiklerini ve geçen zaman içinde bir çok çalışmaya imza attıklarını belirtti. Bu süre içinde partinin ilk kez İskeçe’de bir büro açtığını ve il teşkilatını örgütleme çalışmalarına başladığını vurgulayan DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, “İskeçe İl Teşkilatı bürosunu açmamızla birlikte teşkilatlanma çalışmalarımıza başladık ve bu süre içinde partimize bir çok üye kazandırdık. Kısa zaman içinde partiyi yeniden canlandırdık ve şu anda Batı Trakya’da en aktif ve en hareketli azınlık kurumlarından biri haline getirdik. İskeçe’de ise sıfırdan bir parti örgütü çalışması gerçekleştirdik. Partimizin bu yeniden yapılanma sürecinde bir çok etkinliğe imza attık. Bunlardan belki en önemlileri bölgemizi gezip azınlığımızın sorunlarını yerinde görmek için Avrupa’dan üç farklı heyeti buraya getirmemizdi. Bu sayede Avrupalı heyetler Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın sorunlarını yakından görme fırsatını yakaladılar. Verdiğimiz siyasi mücadelenin yanısıra sosyal sorumluluk projelerine de önem vererek halkımızın bazı sıkıntılarına elimizden geldiği kadar çare olmaya çalıştık. Bizler verdiğimiz mücadeleye devam ediyoruz. Bu mücadelede bizler için en büyük güç halkımızdan aldığımız destektir” ifadelerini kullandı.

“2014 YILINDA BİR AB ÜLKESİNDEKİ BU TABLO DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR”

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın yaşadığı sorunlara da değinen Ozan Ahmetoğlu yıllardır yaşanan haksızlıklara vurgu yaparak bir çok sorunun hala çözüm beklediğini söyledi. Genel Başkan Yardımcısı konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı 1990’lı yılların başında verdiği mücadele sonucunda elde ettiği bazı vatandaşlık haklarından sonra azınlık hakları konusunda ne yazık ki hiç bir ilerleme kaydedilememiştir. Eğitim, Müftülük, Vakıflar gibi büyük azınlık sorunları olduğu gibi duruyor. Bugün ziyaret ettiğimiz Balabanlı köyünde acı bir tabloyla karşılaştık. Bir çok köyümüzde olduğu gibi burada da bir minare sorunu olduğunu gördük. Camimizdeki minarenin yapımı bir yere kadar gelmiş ondan sonra durdurulmuş. 2014 yılında bir Avrupa Birliği ülkesindeki bu tablo oldukça düşündürücüdür. Sorunların çözülmesi bir yana her geçen gün yeni sorunlarla karşı karşıya kalmaya devam ediyoruz. ‘240 İmam Yasası’ buna en son örnektir. Bu düzenleme ile azınlığın elinde kalan ve söz sahibi olduğu son kurumu da, yani camileri de elinden alınmak isteniyor. Din ve vicdan özgürlüğümüze açıkça müdahale ediliyor. Toplum olarak bu düzenlemeye karşı tepkimizi ortaya koymamız gerekiyor. Yoksa önümüzdeki süreçte camilerin, din ve ibadet özgürlüğümüzün elimizden alındığına şahit olacağız.

Azınlık hakları konusunda yaşanan sorunların yanısıra yıllardır ekonomik baskılara maruz kalan halkımız son ekonomik krizle beraber çok zor durumda kalmıştır. Bir çok insanımız ailesini geçindirebilmek için yurtdışına göç etmek zorunda kalıyor. Azınlık toplumundaki işsizlik oranı ülke genelindeki işsizlik oranından kat be kat fazladır. Devletin geri kalmış azınlık bölgelerinin kalkınması için özel ekonomik program uygulaması artık azınlığın demokratik bir talebidir. Bizler DEB Partisi olarak bunu bugüne kadar hep vurguladık bundan sonra da vurgulamaya devam edeceğiz. Umarım yetkililer sesimizi duyar ve gerekli önlemleri alırlar.”

DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu sözlerine Balabanlı köyü halkına teşekkür ederek son verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz