Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ İSKEÇE İL TEŞKİLATI’NDAN ŞAHİN KÖYÜ’NE ZİYARET

DEB PARTİSİ İSKEÇE İL TEŞKİLATI’NDAN ŞAHİN KÖYÜ’NE ZİYARET

15
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe İl Teşkilatı köy ziyaretleri kapsamında 24 Mayıs 2013 Cuma akşamı Şahin Köyü’nü ziyaret etti. DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu başkanlığındaki heyet Şahin halkı tarafından sıcak ve samimi bir şekilde karşılandı.

 

Köyde halkla sohbet etme ve köy esnafını ziyaret etme imkanı bulan heyet, Şahin halkının ilgisi karşısında memnun kaldı. Kahvehane ziyaretleri sırasında söz alan Ozan Ahmetoğlu yaptığı konuşmada DEB Partisi’nin son dönemlerde yaptığı çalışmalar hakkında halkı bilgilendirirken şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle Şahin Köyü halkına bu güzel karşılamalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu parti olarak Şahin köyüne yaptığımız üçüncü ziyaret. Her seferinde giderek artan bir ilgi ile karşılanıyor olmak bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Bizler parti olarak azınlığımızın sesi olmak gayreti içindeyiz. Bu mücadelemizde de en büyük gücümüz halkımızdan aldığımız manevi destektir. Parti olarak başlattığımız yeniden yapılanma çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Oy kaygısı olmadan, büyük – küçük demeden tüm köylerimizi ziyaret etmeye çalışıyoruz. Halkımızın sorunlarını sıkıntılarını ve önerilerini kendileri ile konuşma ve tartışma fırsatını yakalıyoruz. Halkımızın görüşlerine büyük önem veriyoruz. Parti çatısı altında oluşturduğumuz komisyonlarımız çalışmalarına bundan kısa süre önce başladı. Bu çalışmalar neticesinde ilk olarak Azınlık ve İnsan Hakları Komisyonumuz kendi alanında partimizin taleplerini belirledi ve bunu halkımızla paylaştı. Daha sonra ise benim de çok önem verdiğim Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’muz taleplerini belirledi ve açıkladı. Bu taleplerimizi yetkili mercilere tek tek göndereceğiz. Azınlığımızın güncel sorunları hakkında, gündem oluşturacak çalışmalar yaparak sorunlarımızı toplumun gündeminde tutmak çok önemli.”

 

 “DEB PARTİSİ AZINLIĞIN ORTAK MÜCADELE PLATFORMU’DUR”

 

DEB Partisi’nin azınlık ve dini özgürlükler konusundaki sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını istediğini anlatan Ahmetoğlu, “Sorunlarımızın çözüleceğine dair umut beslediğimiz dönemlerde maalesef tam tersine yeni sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Azınlık eğitimin düştüğü son  durumları anlatmama dahi gerek yok. Anaokulu sorunu en yakından yaşayan köy Şahin köyüydü. Türkçe – Yunanca eğitim verecek ana okullarının açılması bizim en doğal ve demokratik hakkımızdır. Hükümetin bu talebimize olumlu yanıt vermesi de demokrasi ve insan haklarının bir gereğidir. Eğitim sorununun yanı sıra yine son dönemde gündeme gelen ‘240 İmam Yasası’ azınlığımızın din ve vicdan özgürlüğüne büyük darbe indirmiştir. DEB Partisi olarak bizler azınlığın görüşü dahi alınmadan önümüze konulan bu yasanın bir an önce iptal edilmesini talep ediyoruz. DEB Partisi, azınlığın ortak mücadele noktası, ortak mücadele platformu olarak bunları dile getirmeye devam edecektir. Yetkili merciler unutmamalıdır ki; taleplerimiz ve beklentilerimiz ve bu beklentilerimizin yerine getirilmesi ülkemizin demokrasisini yüceltecek ve iyileştirecektir. Sözlerime son verirken bir kez daha bizleri en güzel şekilde karşılayan Şahin Köyü halkına teşekkür ediyorum ve ziyaret vesilesi ile önümüzdeki Pazar günü düzenleyeceğiniz hatim merasimi için şimdiden tebrik ediyorum, kolaylıklar diliyorum. Allah kabul etsin.”

 

DEB Partisi heyeti köy ziyareti sırasında ayrıca Şahin Vakfı’nı da ziyaret ederek vakıf heyeti ile görüştü ve ziyaret anısına İskeçe’deki Pazaryeri Camii’nin tablosunu Vakıf yöneticisi İrfan Halil’e takdim etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz