Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ İSKEÇE İL TEŞKİLATI’DAN İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NE ZİYARET

DEB PARTİSİ İSKEÇE İL TEŞKİLATI’DAN İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NE ZİYARET

16
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe İl Teşkilatı, İskeçe Türk Birliği’ne nezaket ziyaretinde bulundu.

DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu başkanlığındaki heyeti 25 Şubat Cumartesi günü gerçekleşen ziyarette, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyarette söz alan Ozan Ahmetoğlu yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Bugün İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz DEB Partisi olarak İskeçe büromuzu açtığımızda bizleri ilk ziyaret eden kurumlardan birisi İskeçe Türk Birliği olmuştu. Bugün iadeyi ziyaret çerçevesinde bu ziyarete karşılık verdiğimiz için ayrıca mutluyuz.

 

İskeçe Türk Birliği Batı Trakya Türkleri için çok önemli bir kurumdur. Adeta sembol haline gelmiştir. İskeçe Türk Birliği’nin devam eden davası Yunanistan devletinin azınlığımıza bakış açısının ne şekilde olduğunun göstergesidir. Bu bakış açısı ne yazık yaklaşık 30 yıldır değişmedi. DEB Partisi olarak umit ediyoruz ki, İskeçe Türk Birliği’nin uğradığı bu haksız tutum önümüzdeki günlerde açıklanacak olan mahkeme kararıyla sona erer. Biz parti olarak İTB’nin verdiği mücadelede bu kurumun ve camianın yanındayız. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüren yönetim kurulunu tebrik ediyoruz.

 

Kültür, spor ve eğitim alanında faaliyetleri olan İskeçe Türk Birliği ile toplum adına siyasi mücadele veren DEB Partisi, aslında aynı kulvarda koşan iki kurumdur.

Bizleri bugün burada samimi bir şekilde karşılayan ve ağırlayan İskeçe Türk Birliği Başkanına ve yönetimine teşekkür ediyoruz.”

 

Daha sonra söz alan İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara İskeçe Türk Birliği’nin hukuki süreci hakkında bilgi verirken şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle DEB Partisi İskeçe İl Teşkilatı yöneticilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İskeçe Türk Birliği kültür, spor ve eğitim alanında faaliyetlerine devam ederken, DEB Partisi ise siyasi anlamda azınlığımızın sesi olma mücadelesi veriyor. Batı Trakya’da faaliyet gösteren bütün sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde olması bizler açısından oldukça önemlidir. Partinin toplumumuz için ne kadar hayati öneme sahip olduğunu hepimiz biliyor ve görüyoruz. Bizler DEB Partisi’ne siyasi mücadelesinde başarılar diliyoruz. Tekrar ziyaretlerinden dolayı DEB Partisi yöneticilerine teşekkür ediyoruz.”

 

Ziyaret, her iki kurum yöneticilerinin karşılıklı sohbeti ile devam etti.

DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu ziyaret anısına İskeçe Türk Birliği başkanı Ahmet Kara’ya partinin plaketini hediye etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz