Ana Sayfa Batı Trakya Haberler D.E.B. PARTİSİ: “SAMARAS ÖZÜR DİLEMEDİ”

D.E.B. PARTİSİ: “SAMARAS ÖZÜR DİLEMEDİ”

34
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi genel Merkezinden Samaras’ın Batı Trakya ziyareti ile alakalı yazılı bir basın açıklaması geldi. Açıklamada, “Batı Trakya Müslüman Türkleri, Türk azınlığa karşı geniş çaplı saldırıların yapıldığı, azınlık dükkanlarının yağmalandığı ve hafızalardan hiçbir zaman çıkmayan 29 Ocak 1990 olaylarında da sayın Samaras’ın Dışişleri Bakanlığı görevinde olduğunu unutmadı.

YDP lideri o “kara günler” için en azından üzüntüsünü belirtebilir ve azınlığa karşı yapılan saldırılar ve haksızlıklar için geç de olsa bir “özür” dileyebilirdi. Ancak bunu tercih etmedi” ifadeleri yer alıyor.

 

BASIN AÇIKLAMASI

20/04/2011

Yeni Demokrasi Partisi (Nea Dimokratia) Genel Başkanı sayın Andonis Samaras’ın geçtiğimiz günlerde Batı Trakya bölgesine gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili olarak bazı hususları dikkate sunmak isteriz.

Sayın Samaras, Gümülcine’deki konuşmasında kendisinin azınlıkla güvene dayalı bir ilişki kurmak istediğini söylemiş ve kendisinin “Kanunlar Önünde Eşitlik” (isonomia – isopolitia) politikasını başlatan hükümetin Dışişleri Bakanı olduğunu ifade ederek, adeta “günah çıkarmıştır.”

Batı Trakya Müslüman Türkleri, Türk azınlığa karşı geniş çaplı saldırıların yapıldığı, azınlık dükkanlarının yağmalandığı ve hafızalardan hiçbir zaman çıkmayan 29 Ocak 1990 olaylarında da sayın Samaras’ın Dışişleri Bakanlığı görevinde olduğunu unutmadı. YDP lideri o “kara günler” için en azından üzüntüsünü belirtebilir ve azınlığa karşı yapılan saldırılar ve haksızlıklar için geç de olsa bir “özür” dileyebilirdi. Ancak bunu tercih etmedi.

Dostluk Eşitlik Barış Partisi olarak sayın Samaras’ın bölgemizi ziyareti sırasında azınlık belediyelerini ziyaretini olumlu karşılamakla birlikte, Batı Trakya Türk Toplumu’yla ilgili açıklamalarını inandırıcılıktan uzak ve son derece yetersiz ve muğlak bulduğumuzu belirtmek isteriz. Halkımızın demokratik taleplerine yanıt niteliği taşıyacak, sorunlarına çare olabilecek net çözüm önerilerini duymak en doğal hakkımızdır.

D.E.B PARTİSİ GENEL MERKEZİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz