Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ “BATI TRAKYA TÜRKLERİ GÜNÜ”NE KATILDI

DEB PARTİSİ “BATI TRAKYA TÜRKLERİ GÜNÜ”NE KATILDI

13
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu ve Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ile BTTDD Edirne Gençlik Kolları’nın düzenlediği “Batı Trakya Türkleri Günü” adlı etkinliğe katıldılar. Etkinlik Edirne Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Olumsuz hava koşullarına rağmen iyi bir katılımla gerçekleşen “Batı Trakya Türkleri Günü” etkinliği Edirne Kültür Bakanlığı Roman Müzik Topluluğu’nun ve Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu yaptı. Konuşmasına gençleri tebrik ederek başlayan Genel Başkan, mütekabiliyetin altını çizerek, Türkiye Cumhuriyetinde Rum Azınlığı’nın ulaştığı imkânlara, Batı Trakya Türklerinin kavuşmasının gerekliliğine ve önemine işaret etti.

Daha sonra söz alan DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, konuşmasında DEB Partisi’nin neden Avrupa Parlamentosu seçimlerine katıldığını anlattı. Bugüne kadar azınlığın sorunlarına kulaklarını tıkayarak, kaygısız kalan ülkemiz Yunanistan’ın ve aynı zamanda 33 yıldır AB vatandaşı olan azınlık insanının sorunlarına AB’nin de dikkatini çekmek için, AP seçimlerine katıldıklarını söyledi. Gençlerimizin yüksek öğrenimlerini tamamladıktan sonra işsiz kalmalarına, bu sebeple Batı Trakya’yı terk etmelerine kaygısız kalamayacaklarını belirten Genel Başkan, gençlerin gelecekleri olduğunu, herkesin geleceğini düşünmekle hükümlü olduğunu ifade etti. Sorunların çözümü noktasında büyük bir gayretle çalıştıklarını, bu sebeple seçimden büyük bir birlik ve beraberlikle çıkacaklarını ifade etti. Konuşmasını, düzenledikleri anlamlı etkinlikten  dolayı gençleri tebrik ederek bitirdi. Daha sonra Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, Rumeli Türklerinin kültürüne sunduğu katkılardan dolayı BTTDD tarafından Rumeli Türkleri Vakfı Başkanı Hasan İmamoğlu’na verilen plaketi sundu. Ardından Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu yine BTTDD adına Tek Rumeli Televizyonu program yapımcısı Ahmet Türker’e, Rumeli Türk kültürüne sunduğu katkılardan dolayı bir plaket takdim etti.

Nezih etkinlik, İskeçe Türk Birliği Folklor Gösterisi, Edirne Belediye Bandosu Konseri, Hakan Özturan Konseri ve Gölge Sakinleri’nin Konseri ile son buldu.

DEB Partisi olarak BTTDD Genel Mekrezine ve BTTDD’ne bağlı şubelerinin Gençlik Kollarına, Batı Trakya Türkleri Günü gibi anlamlı bir etkinlikle bizleri buluşturdukları için çok teşekkür ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz