Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ MERKEZ YÜRÜTME KURULU’NU TOPLADI

DEB PARTİSİ MERKEZ YÜRÜTME KURULU’NU TOPLADI

11
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) 20 Ocak 2013 tarihinde bir toplantı düzenledi. Toplantıda yeniden yapılanma süreciyle birlikte, diğer faaliyetler hakkında bilgi verilerek, üyelerle karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Ayrıca toplantıda geçtiğimiz günlerde Yunan Parlamentosu’nda kabul edilen 240 imam yasasının kabul edilemez olduğu ve söz konusu yasanın tamamen iptal edilmesi gerektiği vurgulandı.

DEB Partisi tarafından yapılan basın açıklmasında şu ifadelere yer verildi:

“Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı 20 Ocak 2013 Pazar günü yapıldı. Partinin Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin katıldığı ve Gümülcine’de yapılan toplantı yaklaşık üç saat sürdü. Toplantıda DEB Partisi’nin yeniden yapılanma süreciyle birlikte iki yıl içinde gerçekleştirilen çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi verildi. MYK toplantısına katılan parti yöneticileri, son dönemde yaşanan olayları değerlendirdi ve partinin bundan sonra izleyeceği politika konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca partinin il teşkilatlarınca yürütülen örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi verildi ve fikir alışverişinde bulunuldu.

DEB Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, “240 imam yasası” olarak bilinen ve 2007 yılında çıkarılmış olan 3536/2007 Sayılı Yasa’da bazı değişiklikler yapılarak yasanın hayata geçirilmesinin kabul edilemez olduğu ve sözkonusu yasanın tamamen iptal edilmesi talep edildi. Sözkonusu karar tüm MYK üyelerince imzalandı.

Toplantıda ayrıca DEB Partisi’nin taleplerini içeren ve dört ana başlık altında toplanan bildiri de değerlendirilerek, partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerince kabul edildi. Bu arada MYK üyelerinin yer aldığı dört ana başlık altında, dört ayrı çalışma komisyonu oluşturuldu. “Azınlık ve İnsan Hakları” , “Tarım ve Hayvancılık” , “Ekonomi ve İstihdam” ile “Sağlık – Gençlik – Spor – Kültür” adı altında oluşturulan çalışma komisyonlarında partinin talepleri ayrıntılı bir şekilde ele alınacak ve komisyon çalışmaları zaman içinde kamuoyuyla paylaşılacak.”

DOSTLUK EŞİTLİK BARIŞ PARTİSİ GENEL MERKEZİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz