Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ: “HALKIMIZIN BİLİNÇLİ ÖZVERİSİNİ VE MİLLETVEKİLLERİMİZİ KUTLUYORUZ”

DEB PARTİSİ: “HALKIMIZIN BİLİNÇLİ ÖZVERİSİNİ VE MİLLETVEKİLLERİMİZİ KUTLUYORUZ”

10
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi, 6 Mayıs seçimlerinde Batı Trakya Türk Azınlık insanının bilinçli bir biçimde sandığa giderek oy kullanmasınından dolayı bit teşekkür mesajı yayınladı. Mesajda, “6 Mayıs seçimlerinde Batı Trakya Türk Azınlığı duyarlı davranarak sandığa gitti. Bir kez daha birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösterdi. Dostluk Eşitlik Barış Partisi olarak halkımızın bu bilinçli özverisini kutluyoruz. Bu bağlamda halkımıza olan güvenimiz, inancımız tamdır. Azınlık milletvekilsiz kalmasın diye göstermiş olduğumuz çabaya destek veren ve DEB Partisi ile birlikte hareket eden halkımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer veriliyor.

 

BASIN AÇIKLAMASI

İNANCIN ZAFERİ

6 Mayıs seçimlerinde Batı Trakya Türk Azınlığı duyarlı davranarak sandığa gitti. Bir kez daha birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösterdi. Dostluk Eşitlik Barış Partisi olarak halkımızın bu bilinçli özverisini kutluyoruz. Bu bağlamda halkımıza olan güvenimiz, inancımız tamdır. Azınlık milletvekilsiz kalmasın diye göstermiş olduğumuz çabaya destek veren ve DEB Partisi ile birlikte hareket eden halkımıza teşekkür ediyoruz.

Rodop İli’nden PASOK Partisi’nden milletvekili seçilen sayın Ahmet Hacıosman’ı, SİRİZA Partisi’nden milletvekili seçilen sayın Ayhan Karayusuf’u ve İskeçe İli’nden SİRİZA Partisi’nden milletvekili seçilen Hüseyin Zeybek’i, Dostluk Eşitlik Barış Partisi olarak kutluyoruz ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Umut ediyoruz ki, her düşüncenin kendini mecliste özgürce ifade etme özgürlüğünü kısıtlayan hatta engelleyen antidemokratik %3’lük barajın kalkmasıyla, DEB Partisi, aktif olarak siyaset sahnesinin her noktasında olacaktır. DEB Partisi çalışmalarını bu noktada yoğunlaştırmıştır. Beklentimiz o ki, demokrasiye, fikir özgürlüğüne Yunanistan genelinde inanan tüm aydınlar ayağa kalkmalı ve bu antidemokratik uygulamayı bertaraf etmelidir. Bütün olumsuzluklara rağmen Azınlık üç milletvekili ile parlamentoda temsil olanağını yakalamıştır.

İnancımız o ki, her üç milletvekilimiz de Azınlık Hakları için mücadele verecekler ve insanımızın mecliste sesi olacaklardır.

 

DEB PARTİSİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz