Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ BÜYÜK DERBENT KÖYÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

DEB PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ BÜYÜK DERBENT KÖYÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

13
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve ekibi 14 Aralık 2012 tarihinde Büyük Derbent Köyü’nü ziyaret edip, köy halkıyla birlikte Cuma namazı kıldı. Cuma namazını müteakip Genel Başkan halka seslendi.

DEB Partisi Meriç (Evros) İl Teşkilatı’nın bulunduğu Büyük Derbent Köyü’nde önce şubeyi ziyaret eden Genel Başkan Mustafa Ali çavuş, DEB Partisi Meriç İl Teşkilatı Sorumlusu ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Pencal tarafından karşılandı. Ali Pencal, Genel Başkana bölgedeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ardından hep birlikte köy kahveleri ziyaret edilip köy halkıyla sohbet edildi. Daha sonra Derbent Köyü Camii’nde Cuma namazı eda edildi.

Cuma namazı sonrası Cami’nin avlusunda toplanan halka ilk önce hitap eden Genel Başkan Yardımcısı Ali Pencal, DEB Partisi’nin yıllarca Azınlık sorunları hakkında rol aldığını ve bundan sonraki süreçte de daha güçlü bir şekilde rol almaya devam edeceğini söyledi. DEB Partisi’nin sadece azınlığın sorunları ile değil aynı zamanda çoğunluğun sorunlarıyla da ilgilendiğini ve bu düşünceyle ülke siyasetinde de yer alacağına vurgu yaptı.

Ali Pencal’ın konuşmasından sonra söz alan Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş DEB Partisi’nin rahmetli Dr. Sadık Ahmet tarafından kurulduğunu, vefatına kadar da parti başkanlığını yürüttüğünü, ancak vefatından sonra etkisiz kalan DEB Partisi’nin bugün tekrar canlandığını ve aktif siyaset ürettiğini belirtti. DEB Partisi’nin etkisiz kaldığı dönemde halkımızın iki büyük partiye kanalize olduğunu, 17 yıl boyunca buralarda dolu dizgin siyaset yapıldığını ancak bir arpa boyu yol alınmadığını, Lozan Antlaşması’ndan doğan haklarımızın bir türlü verilmediğini ifade etti. Seçim zamanında kendilerini hatırladıklarını, seçim öncesi kendilerine “Türk” dediklerini ve seçim sonrası tekrar “Müslüman” demeye başladıklarını, defalarca aldatıldıklarını ve bu aldatılmanın sona ermesi için DEB Partisi’ni tekrar canlandırdıklarını söyledi.

Birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğinde ancak bir takım kazanımlar elde edebileceklerini geçen süreçte gördüklerini, ancak verilen tapu ve ehliyet haklarının bir vatandaşlık hakkı olduğunu, bunun 21. Yüzyıl’da kimseye yetmediğini ve komik olduğunu söyledi. 30 yıldır AB üyesi olan ülkemiz Yunanistan’ın uyguladığı ayrımcı politikalar neticesinde azınlık gençlerinin işsiz olduğunu ve bunun Yunanistan’a hiç yakışmadığını söyledi.

Şahsi çıkarları bir kenara bırakma zamanı olduğunu, DEB Partisi Genel Başkanı olarak yüzde üçlük antidemokratik yasa yüzünden bir başka yerden milletvekili olması durumunda dahi, kimseye faydası olamayacağını, çünkü o partilerin azınlık politikalarını çok kalın çizgilerle belirlediğini, bu yüzden de Allah’ın kendisine böyle bir durumu nasip etmemesini, istediğini söyledi.

DEB Partisi olarak Avrupa Trakya Türk Federasyonu ile birlikte bir İnsan Hakları Heyeti’ni Batı Trakya’ya getirdiklerini, bu heyetin de objektif kendi bulgularıyla bir rapor hazırladıklarını ve bu raporu Avrupa Parlamentosu’nda sunduklarını, dünyaya duyurduklarını söyledi. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını dünyaya duyurmaya devam edeceklerini belirtti.

Kendilerinin bu ülkede barış içinde dostça ve kardeşçe yaşamaktan başka amaçlarının olmadığını, bu ülkeye hizmet etmek ve bu ülkeyi sevmek istediklerini anlattı. Bunun çözümünün de ülkemiz Yunanistan’ın göstereceği “iyi niyette” gizli olduğunu ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz