Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ: “GAZETECİ İLHAN TAHSİN’İN ARACINA YAPILAN MENFUR SALDIRIYI KINIYORUZ”

DEB PARTİSİ: “GAZETECİ İLHAN TAHSİN’İN ARACINA YAPILAN MENFUR SALDIRIYI KINIYORUZ”

29
0

DEB Partisi, BİRLİK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci İlhan Tahsin’in aracına apılan molotoflu saldırıyı yazılı bir açıklamayla kınadı. Açıklamada, “Birlik Gazetesi’ni susturmak ve azınlığımızın haber alma özgürlüğünü kısıtlamak amacına yönelik olduğuna inandığımız bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer veriliyor.

“Saldırıyı şiddetle kınıyoruz”

“Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın haber almasına önemli katkılar sunan Birlik gazetesi sahibi ve genel yayın yönetmeni İlhan Tahsin’in park halindeki özel aracı 15 Şubat 2017 tarihinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından camları kırılarak yakıldı. Birlik Gazetesi’ni susturmak ve azınlığımızın haber alma özgürlüğünü kısıtlamak amacına yönelik olduğuna inandığımız bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’na son zamanlarda artan baskıların hedefi, azınlık insanını susturmak, sindirmek ve ürkütmektir. Azınlığın bu haklı mücadelesini bu beyhude saldırılar asla durduramayacaktır. Bölgemizde kültürler arası barışın zarar görmemesi ve toplumumuzun huzurunun bozulmaması için bu saldırıların ivedilikle önüne geçilmesi elzemdir. DEB Partisi olarak bu menfur saldırının aydınlatılması, suçlu veya suçluların bir an evvel adalete teslim edilmesi temennimizdir.”

DEB Partisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz