Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ: “EKONOMİK KRİZİN GENÇLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ – UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI VE AİLENİN...

DEB PARTİSİ: “EKONOMİK KRİZİN GENÇLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ – UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI VE AİLENİN ROLÜ”

12
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe İl Teşkilatı Gençlik Kolu kuruluşunun ikinci yıldönümü vesilesiyle bir etkinlik düzenledi.

“Ekonomik Krizin Gençler Üzerindeki Etkisi – Uyuşturucu Bağımlılığı ve Ailenin Rolü” başlıklı panel ve hediye çekilişlerinden oluşan etkinlik, 1 Şubat 2014 Cumartesi akşamı İskeçe Türk Birliği lokalinde gerçekleşti.

 

Etkinliğe İskeçe Müftülüğü adına Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, İTB Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Hacıibram, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi İskeçe İl Teşkilatı Yönetcileri, DEB Partisi Genel Merkez Halkla İlişkiler Birimi Üyeleri, Gençlik Kolu’nun yöneticileri ve çok sayıda genç ile aileleri katıldı.

 

Sunuculuğunu Gençlik Kolu Yöneticilerinden Yıldız Azizoğlu’nun yaptığı etkinliğin açılış konuşmasını DEB Partisi İskeçe İl Teşkilatı Gençlik Kolu Koordinatörü Mustafa Şargo yaptı. Mustafa Şargo konuşmasında Gençlik Kolu’nun amacı ve misyonu ile ilgili bilgiler verdi. “DEB Partisi İskeçe İl Teşkilatı Gençlik Kolu olarak, gençlerimizi biraraya getirmek, gelecek adına birlik ve beraberliğin temellerini atmak için çaba sarfediyoruz. Geçen yılki birinci kuruluş yıldönümümüzde eğlence ağırlıklı bir etkinlik düzenlemiştik. Bugün ise toplumumuzun yakından ilgilendiren çok önemli iki konu hakkında bir panel düzenlemeye karar verdik.

 

Ne yazık ki ülkemiz Yunanistan’ın yaşadığı ekonomik kriz ülke genelinde en çok Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nı etkilemiştir. Bu kötü durumdan en büyük yarayı da Azınlık gençleri almıştır. Ekonomik krizin gençler üzerindeki olumsuz etkilerinin yanısıra son dönemde azınlık gençleri arasında uyuşturucu madde bağımlılığının hızla arttığını ve korkunç boyutlara ulaştığını görüyoruz. İşte bizler Gençlik Kolu olarak bu sorunlara dikkat çekmek, hem gençlerimizi hem de ailelerini bu konularda bilgilendirmek amacıyla bu etkinliği düzenleme kararı aldık. Etkinliğimizin hepimiz adına yararlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullanan Mustafa Şargo sözlerine etkinliğe katılanlara teşekkür ederek son verdi.

 

Mustafa Şargo’nun açılış konuşmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak sözü İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Hacıibram alarak Gençlik Kolu’nu gerçekleştirdiği etkinlikten dolayı kutladı ve İskeçe Türk Birliği olarak böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın kendilerini son derece mutlu ettiğini belirtti.

 

BTAYTD Başkanının ardından sözü DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu alarak şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle tüm misafirlere hoşgeldiniz demek istiyorum. Partimizin İskeçe İl Teşkilatı Gençlik Kolu Yöneticilerini böyle önemli bir etkinlikliğe imza atmalarından dolayı tebrik ediyorum ve ayrıca parti yönetimim adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bu etkinliği düzenlemek gençlerimiz kendi fikriydi ve bugün bu fikirlerini hayata geçirmiş oluyorlar. Tüm Gençlik Kolu Yönetiminin bugünkü etkinliğin gerçekleşmesi için son günlerde ne kadar çok çaba sarf ettiğini yakından gördüm. Bu sebeple kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Parti olarak Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın hak arama mücadelesinin yanısıra, özellikle ekonomik krizin etkisiyle artan sosyal sorunlara da eğilmeye çalışıyoruz. Bu akşam Gençlik Kolumuzun da düzenlediği etkinliği bu çerçevede değerlendirmek lazım.”

Ozan Ahmetoğlu’nun ardından selamlama konuşması yapan Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, bir toplumun geleceğinin teminatının gençler olduğunu vurgulayarak DEB Partisi Gençlik Kolu’nu iki yıldır yaptığı çalışmalardan dolayı takdir ettiğini, özellikle de bugünkü etkinliğin son derece önemli olduğunu ifade etti.

 

Mustafçova Belediye Başkanı’nın ardından sözü İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek aldı. Hüseyin Zeybek gençleri düzenledikleri anlamlı etkinlikten dolayı kutladı. Milletvekili Zeybek ayrıca Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak dini özgürlüğümüze darbe vurmaya çalışan 240 İmam yasası ile ilgili olarak ailelerin ve gençlerin dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

 

Selamlama konuşmalarının ardından sözü İskeçe Müftülüğü adına etkinliğe katılan İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu aldı. İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin etkinliğe katılamadığını ifade eden Ahmet Hraloğlu DEB Partisi İskeçe İl Teşkilatı Gençlik Kolu’nu yaptığı etkinlikten dolayı kutladı. İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu ayrıca ekonomik krizin gençler üzerindeki psikolojik etkilerinden kurtulmada dinimizin rolünü ve uyuşturucu ve benzeri bağımlılık yapan maddelerin dinimizce ne denli sakıncalı bulunduğunu anlatarak gençlerin bu tür kötü alışkanlıklardan uzak durması için dini eğitimin en önemli etkenlerden biri olduğunu vurguladı. Ahmet Hraloğlu uyuşturucu madde, alkol ve benzeri maddelerin kullanımın dinimiz tarafından da kesinlikle yasaklandığına vurgu yaparak bu tür alışkanlıklardan gençleri uzak tutmanın en önemli fakötörünün iman olduğunu ifade etti. İmanı ve ahlakı güçlü ve sağlam olan bir gencin kötü alışkanlıklara katılmasının çok daha zor olduğunu bu sebeple üzerinde durulması gereken en önemli konuların başında bu konunun dini boyutunun olduğunu belirtti. Hraloğlu, öncelikle sağlam bir iman ve ahlak daha sonra da psikolojik ve psikiyatrik önlemlerle gençlerin bu tür alışkanlıklardan uzak tutulması için mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Ahmet Hraloğlu’nun panel konularının dini boyutu ile ilgili yaptığı sunumun ardından panelin “Ekonomik Krizin Gençler Üzerindeki Etkisi” konulu birinci oturumuna geçildi.

 

Gençlik Kolu Yöneticisi Hüsniye Arabacıoğlu moderatörlüğündeki birinci oturumda Psikolog Seval Osmanoğlu ülkemiz Yunanistan’ın son dönemde yaşadığı ekonomik krizin özellikle gençleri psikolojik açıdan son derece olumsuz etkilediğini, toplumumuzda aile yapısının gün geçtikçe giderek daha da bozulduğunu ve bunun çocukları derinden etkilediğini söyledi. Ailelerin yaşadıkları krizi çocuklara belli etmemek için çocukların her isteğini yerine getirmesinin aslında yanlış olduğunu belirten Seval Osmanoğlu, çocukların ve gençlerin ekonomik krizin farkına varması ve bununla yaşamayı öğrenmesi gerektiğini vurguladı.

 

Seval Osmanoğlu’nun sunumunun ardından soru cevap bölümüne geçildi ve katılımcılar merak ettikleri konuları sorma ve bilgilenme imkanını yakaladı.

 

Panelin birinci oturumunun hemen ardından Gençlik Kolu Yöneticisi Selver Aydoğan’ın sunumu ile hediye çekilişleri yapıldı. Gençlik Kolu’nun hediyesi olan tablet bilgisayarın yanı sıra sponsorların desteği ile verilen hediyelerin de çekilişleri yapıldı.

 

Hediye çekilişinin ardından panelin “Uyuşturucu Bağımlılığı ve Ailenin Rolü” başlıklı ikinci oturumuna geçildi. Gençlik Kolu Yöneticisi Kerem Abdurrahimoğlu moderatörlüğündeki oturumda Psikiyatrist Dr. Burhan Baran konuyla ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Dr. Burhan Baran sunumuna ergenlik döneminin önemine vurgu yaparak başladı. Ergenlik döneminin gençlerin yaşadığı en önemli dönem olduğunu ve kötü alışkanlıklara en çok bu dönemde kapılma riski olduğunu vurguladı. Uyuşturucu kullanımın bütün ülke genelinde büyük bir hızla arttığını ve aynı durumun ne yazık ki azınlık toplumunda da görüldüğünü söyleyen Burhan Baran bağımlılık yapan maddelerin ne yazık ki çok kolay temin edilebildiğini bunun da devletin uyuşturucu ticaretini önleme de yetersiz kaldığının bir göstergesi olduğunu vurguladı. Konu ile ilgili ailelere de uyarılarda bulunan Baran, çocukların zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması için ailelere düşen görevleri ayrıntılarıyla anlattı. Baran, çocukların ve gençlerin spor, müzik ve diğer sosyal etkinliklere yönlendirilmesinin son derece önemli olduğunu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutabilecek bir husus olduğunu söyledi.

 

Dr. Burhan Baran’ın sunumunun ardından soru cevap bölümüne geçildi ve katılımcılar merak ettikleri konular hakkında sorular sorarak uzmanların görüşlerini aldı.

 

İkinci oturumun hemen ardından panele konuşmacı olarak katılanlara DEB Partisi Gençlik Kolu adına birer hediye sunuldu. Psikolog Seval Osmanoğlu’nun hediyesini DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu, Dr. Burhan Baran’ın hediyesini Gençlik Kolu Koordinatörü Mustafa Şargo takdim ederken seminer konularının dini boyutunu katılımcılara aktaran İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu’na hediyesini ise DEB Partisi Uluslararası İlişkiler Direktörü ve Gençlik Kolu Yöneticisi Leyla Salihoğlu takdim etti.

 

Program ikinci bölüm hediye çekilişlerinin ardından sona erdi.

 

DEB Partisi İskeçe İl Teşkilatı Gençlik Kolu olarak, halkı bilgilendirmek adına sunumlarını yapan İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Psikolog Seval Osmanoğlu ve Psikiyatrist Burhan Baran’a, etkinliğimize katılarak bizleri onurlandıran tüm protokol üyelerine, DEB Partisi Genel Merkez Halkla İlişkiler Birimi üyelerine ve çok değerli halkımıza teşekkürü bir borç biliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz