Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ DOĞAL AFETLE İLGİLİ KURUMLARA BİRER MEKTUP GÖNDERDİ

DEB PARTİSİ DOĞAL AFETLE İLGİLİ KURUMLARA BİRER MEKTUP GÖNDERDİ

9
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) partisi 13 Eylül 2013 tarihinde Rodop ilinin Kozlukebir belediyesine bağlı bazı köylerde yaşanan doğal afetle ilgili olarak Tarım Bakanı’na, Eyalet Başkanı’na ve ELGA Başkanı’na birer mektup gönderdi. Konuyla ilgili DEB partisi tarafından aşağıdaki açıklama yapıldı:

13 Eylül Cuma akşamı bölgemizde yaşanan doğal afet sonrası bölgemizdeki çiftçilerimizin ekili alanların ve hayvan besicilerinin ağılların büyük zarar görmesinden dolayı, halkımız çok madur olmuştur. Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz sebebiyle zaten çok zor durumda olan halkımıza, bir an önce yardım elinin uzanması için, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi olarak, Tarım Bakanı’na, Eyalet Başkanı’na ve ELGA Başkanı’na birer mektup gönderdik. Mektubumuzu basınımızla ve halkımızla paylaşırız.

Sayın Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Athanasios Tavtaris,

Sayın ELGA Başkanı Vasilis Eksarhos,

Sayın Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti Başkanı Aris Yanakidis,

13 Eylül Cuma akşamı bölgemizi vuran doğal afetin ekili tarım arazilerinde toplamaya hazır ürünlere önemli zarar verdiği, tütün kurutma sistemlerini ve hayvan besicilerinin ağıllarını yıktığı, bu sebeple çiftçilerimizin ve hayvan besicilerimizin ciddi anlamda zarar gördüğü malûmunuzdur.

Özellikle Kozlukebir ve Maronya belediyelerinin sınırları içinde yer alan köylerimizin fırtına, yağmur ve doludan dolayı mal kaybı büyüktür. Bölgeyi gezen ELGA yetkilileri tarafından da zararın büyüklüğü onaylanmıştır.

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve bürokrasi işlemleri sebebiyle hak ettikleri ekonomik yardımı zamanında alamadıkları için, çiftçilerimizin çok zor durumda oldukları bir gerçektir. Bu zor durumun üzerine doğal felaketin ilave olması çiftçinin şartlarını çok daha zorlaştırmıştır.

Bu durumda inanıyoruz ki:

Felaketten hemen sonra zarar gören çiftçilere acil mali yardım gereklidir.

Bu doğal felaketten sonra bölge, gerekli koşulları sağladığı takdirde, doğal afet bölgesi ilân edilmeli.

Ayrıca, ELGA sigorta hakları konusunda bölge çiftçimizin daha fazla bilgilendirilmesi, daha etkili iletişim ve çiftçiler için gerekli bürokrasi işlemlerinin düzenlenmesi adına, sosyal bir devlet olmanın gereği olarak, Türkçe konuşan ziraat mühendisleri çalıştırılmalı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz