Ana Sayfa Batı Trakya Haberler D.E.B. PARTİSİ BÜYÜK DERBENT’TE ŞUBE AÇTI

D.E.B. PARTİSİ BÜYÜK DERBENT’TE ŞUBE AÇTI

20
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi (D.E.B.), yeni yapılanma süresi çerçevesince Batı Trakya’nın farklı bölgelerinde yeni şubeler açmaya devam ediyor. Bu kapsamda D.E.B. Partisi, 27 Ağustos 2012 tarihinde Evros (Meriç) İli’nin Sofulu (Soufli) belediyesine bağlı Büyük Derbent köyü’nde D.E.B. Partisi Meriç İl Teşkilatı’nın açılışı gerçekleşti.

Açılışa D.E.B. Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş olmak üzere, D.E.B. Partisi Özel Kalem Müdürü ve Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet, Başkan Yardımcısı Ali Pencal, partinin Yönetim Kurulu üyeleri ve Parti üyeleri katıldı. Bölge halkının da yoğun ilgi gösterdiği açılışta D.E.B. Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş burada yapmış olduğu konuşmada önemli mesajlar verdi. Başkan Ali Çavuş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bizler azınlığımızın siyasi partisine sahip çıkmalıyız, bundan sonraki adresimiz Selanik ve Atina’dır ”

“Meriç İli Derbent köyü tarihi bir gün yaşıyor. Değerli soydaşlar göreceksiniz, belki bundan 20 yıl sonra tarih kitapları, bu günü ve bu saati yazacaklardır. Ben ve arkadaşlarım ekip olarak 2010 yılında D.E.B. Partisini yeniden yapılandırmak üzere göreve geldik. Partimiz 21 yıl önce Dr. Sadık Ahmet tarafından kurulmuştur. O, 1995 yılına kadar partinin genel başkanlığını yürüttü. Daha sonra azınlığımız zaman zaman diğer partilere kanalize oldu. Ama baktık gördük aradan 15 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen, bu partiler azınlık sorunlarına Lozan’dan doğan haklarına hiç bir zaman ilaç olmadılar. Sadece seçim zamanında hatırladılar, seçimden sonra Batı Trakya Türk Azınlığı’nı yine unuttular.

Bizler azınlığımızın siyasi partisine sahip çıkmalıyız, bizlere liderimiz tarafından miras bırakılan partiyi yeniden yapılandırmak için göreve geldik. Gerçekten bir çok kişi için hayal olabilir ama bizler kararlıyız ve inançlıyız. Bir rüya gördük, ömrümüzün sonuna kadar gücümüzün yettiğince ve Allah bizlere nasip ederse, bu partiyi en üst düzeye taşıyacağız. Bu gün burada yarın Atina’da. Bu tren Gümülcine’den çekildi, İskeçe ve daha sonra da Meriç İli. Bundan sonraki adresimiz Selanik ve Atina’dır. Daha sonra yurt dışı Brüksel’de düşünüyoruz. Belki bir çok kişi için söylediklerim hayal olabilir, ama bizler, ben ve arkadaşlarım için bu hayal değildir.

Batı Trakya Türklerinin sorunlarıyla tabiki ilgileneceğiz. Çünkü 30 yıldan beri Avrupa Birliği üyesi ülkede yaşıyoruz. Ama sorunlarımızın çözümü noktasında, ülkemiz Yunanistan’da gerek yerel gerekse diğer parti bazında Meclis’te hiç bir ilerleme kaydedilemedi. Bizler bu amaçla yola çıktık. Ama sadece azınlığa hizmet edelim diye de çıkmadık. Biz ezilmişlerin, hor görülmüşlerin yanında olacağız. Ülkemiz Yunanistan’ın her köşesinde siyasi olarak var olmaya çalışacağız. Rahmetlinin de isteği buydu. Yunanistan çapında parti yaratmak ve hiç bir zaman da bu azınlığı unutmamak. Allah nasip ederse bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz.

Bizlere bu gün Meriç İl Teşkilatı’nı da açmak nasip oldu. Sizler değerli soydaşlarım bu açılışa katıldığınız için ve bu tarihi günde bizlerle birlikte olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum.”

D.E.B. Partisi Başkan Yardımcısı Ali Pencal da yapmış olduğu konuşmada bu partinin artık aktif bir parti olduğunu, açılan bu şubeyle beraber azınlığın sorunlarının çözümü noktasında bu partinin kapılarının herkese açık olduğunu ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz