Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ BİRLİK GAZETESİ YÖNETİCİLERİYLE ÖĞLE YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

DEB PARTİSİ BİRLİK GAZETESİ YÖNETİCİLERİYLE ÖĞLE YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

8
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve Birlik gazetesi yöneticileri, 11 Aralık 2012 tarihinde Gümülcine’de öğle yemeğinde bir araya geldi.

DEB Partisi Genel Başkan Danışmanı ve Özel Kalem Müdürü Aydın Ahmet’in de eşlik ettiği öğle yemeğine, Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Avrupa Gazeteciler Derneği (AVGADER) Yunanistan Temsilcisi İlhan Tahsin ve eşi Yıldız Mehmet, Birlik Gazetesi Editörü Özcan Aliosman da katıldı.

Yemek sırasında, geçtiğimiz günlerde Brüksel temasları, Almanya ve Hollanda’da Batı Trakya Türkleri Derneklerini ziyaret eden DEB Partisi Genel Başkanı Ali Çavuş, bu ziyaretlerin çok verimli geçtiğini ifade ederek, Azınlık davasında büyük fedakarlıkların yapılması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca Başkan Ali Çavuş, Azınlığın bu haklı davasında, gün günden taşların daha da sağlam yere oturduğunu belirtti.

 

“DEB Partisi gelecekte iktidar ortaklarından biri olacaktır”

Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin de, son günlerde DEB Partisi’nin Avrupa’daki temaslarını büyük bir dikkatle yakından takip ettiğini ifade ederek, partinin yeniden yapılanma aşamasında yapılan çalışmalarını takdir ettiğini söyledi.

İlhan Tahsin şunları dile getirdi: “DEB Partisi şu an itibarıyla Batı Trakya Türkleri’nin tek siyasi partisi olma özelliğini taşıyor. Dolayısıyla da Azınlık insanı kendi bağrından çıkan bu partiye sahip çıkmak durumundadır. DEB Partisi belki kuruluşundan bu güne kadar böyle geniş kapsamlı bir organizasyonla temelden örgütlenme yoluna gidememişti. Yeni düzen ve yeni yönetim anlayışıyla 21. Yüzyılın siyasetine uygun çağdaş ve demokratik bir parti olma yönünde kısa zaman içerisinde önemli adımların atıldığını görüyorum.

Bu da şunu gösteriyor; DEB Partisi gelecekte sadece Azınlığın yaşamına değil, Yunan vatandaşları arasında ayırım yapmadan bu ülkenin gençlerinin yaşamına yön verecektir. Belki geçmişte bazı siyasiler bu partiyi siyasi yaşamlarında bir sıçrama tahtası olarak görmüş olabilirler, ancak DEB Partisi bundan böyle asla kimsenin siyasi kariyerinde tırmanma basamağı olmayacak, olmamalıdır. DEB Partisi artık bu ülkede siyasi basamakları tüm vatandaşlar için tırmanmalıdır. Büyük düşünüp geleceği görmelidir.

Birileri için şu an itibarıyla benim söyleyeceklerim hayal olabilir. Benim öngörüm ve inancım, ülkemiz Yunanistan vatandaşlarını siyasi açıdan temsil eden, barajın altında kalan partilere yönelik antidemokratik bir uygulama olan 3% barajın kalkacağına inanıyorum. Yunanistan’da bu uygulama bugünün ve değişmekte olan yarının Avrupa Birliği’nde devam edemez.  DEB Partisi önümüzdeki yıllarda Yunanistan siyasetinde gereken yerini alacak ve şu an insanlar arasında ayırım gözetmeksizin kazandırılmakta olan itibarını koruyarak iktidar ortaklarından biri olacaktır.

Bana göre gençlerimiz çok önemli. Az sayıda var olan siyasi bilimcimiz, yılın belirli günlerinde değişik bölgelerde gençlerimize yönelik bayan-erkek ayırımı gözetmeksizin “Siyaset Dersleri” vermelidirler. Yeni siyaset düzeni bunu gerektiriyor. Artık Batı Trakya Türk toplumunda çekirdekten bilinçli siyasetçi yetiştirme ihtiyacı doğmuştur. Bunu ne kadar erken yaparsak o kadar mesafe almış oluruz. Dolayısıyla DEB Partisi’ne bu hususta da büyük iş düşüyor. Allah yardımcımız olsun.”   

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz