Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ: “BAŞDÖNDÜRÜCÜ SİYASİ VE EKONOMİK GELİŞMELERE KAYGIYLA TANIK OLMAKTAYIZ”

DEB PARTİSİ: “BAŞDÖNDÜRÜCÜ SİYASİ VE EKONOMİK GELİŞMELERE KAYGIYLA TANIK OLMAKTAYIZ”

11
0

Son günlerde ülkemiz Yunanistan’da yaşanan siyasi gelişmeleri yakından takip eden Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi, gelişmeler üzerine basına yazılı bir basın açıklaması gönderdi. Açıklamada, “son günlerde ülkemizde yaşanan başdöndürücü siyasi ve ekonomik gelişmelere kaygıyla tanık olmaktayız. Bugün gelişmelerin, ülkemizin euro para biriminden çıkartılmasının tartışılmasına varacak kadar endişe verici bir noktaya gelmesi son derece üzücüdür” ifadelerine yer veriyor” ifadelerine yer veriliyor.

 

BASIN AÇIKLAMASI

3 Kasım 2011

 

Son günlerde ülkemizde yaşanan başdöndürücü siyasi ve ekonomik gelişmelere kaygıyla tanık olmaktayız. 26 Ekim 2011 tarihinde Euro Bölgesi zirvesinde Yunanistan’la ilgili olarak alınan kararların referanduma götürülmesi kararını şaşkınlıkla karşıladık. Başbakan Yorgo Papandreu ve mevcut siyasi iktidarın sözkonusu kararı ülkemizdeki ekonomik krizi daha da derinleştirmiş, daha da vahim olanı büyük bir siyasi ve toplumsal krizi tetiklemiştir. Referandumu; yabancı liderlerin zorlamasıyla “euro para birimine evet veya hayır” oylamasına dönüştürülmesi düşüncesi ise en hafif tabirle halka saygısızlıktır. Euro para birimine geçerken halkın görüşü alınmazken, ülkeyi felakete sürükleyecek bir kararın halk tarafından alınması için zorlanması siyasi ahlaka ters düşmektedir.

Bugün gelişmelerin, ülkemizin euro para biriminden çıkartılmasının tartışılmasına varacak kadar endişe verici bir noktaya gelmesi son derece üzücüdür. Son aylarda mevcut ekonomik krizden kurtulabilmek için uygulamaya konan kemer sıkma önlemlerinin, toplum üzerindeki olumsuz etkileri dikkate alınmadan siyasi güçler arasındaki çekişmelerin bugün yaşadığımız gelişmelerin habercisi olduğu aşikardı. Ancak bu manzara karşısında bile ülkemizi yöneten ve yönetmeye aday olan siyasi partilerin, son derece yanlış partizanca davranışlarından vazgeçmediklerini görmek tüm toplumda hayal kırıklığı ve öfke yaratmıştır. Halkın bu öfkesi dev boyutlara ulaşmadan siyasi liderlerin partilerinin çıkarlarını bir kenara bırakarak, ülke ve toplum çıkarını gözeterek hareket etmeleri elzemdir. Yarın çok geç olabilir.

 

DEB PARTİSİ

GENEL MERKEZİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz