Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ: “AZINLIĞIMIZDA VE AZINLIK KURUMLARINDA HAYAL KIRIKLIĞI VE TEPKİYE NEDEN OLMUŞTUR”

DEB PARTİSİ: “AZINLIĞIMIZDA VE AZINLIK KURUMLARINDA HAYAL KIRIKLIĞI VE TEPKİYE NEDEN OLMUŞTUR”

19
0

Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi, Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesindeki özerk yapıdaki müftülükleri yeniden yapılandırmayı ve müftülüklere yeni çalışma sistemi getirmeyi öngören Cumhurbaşkanlığı kararnamesi taslağı hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

AÇIKLAMA

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın yaşadığı sorunlardan Müftülük sorunuyla ilgili olarak son dönemde oluşan beklentiler, geçtiğimiz günlerde açıklanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle olumsuz bir mecraya doğru yönelmiş bulunmaktadır.

Hükümetin Müftülük sorununa çözüm getireceği yönünde yapılan açıklama ve niyet belirtmeleri, azınlık toplumunda da ciddi bir beklentinin doğmasına sebep oldu. Ancak geçtiğimiz günlerde Müftülüklerle ilgili olarak açıklanan kararname taslağı, azınlığımızda ve azınlık kurumlarında hayal kırıklığı ve tepkiye neden olmuştur.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın dini hayatını etkileyen en önemli kurum olan Müftülüklerimizin özerk yapısını ortadan kaldıran ve Müftülüğü bakanlık tarafından atanacak devlet memurları devlet dairesi haline getirecek zihniyete karşı olduğumuzu vurgulamak isteriz. Müslüman toplumun dini hayatına hizmet etmesi gereken Müftü ve müftülüklerin bu denli devletin kontrolüne alınması bu soruna çözüm değil, çözümsüzlük getirir.

Eğitim Bakanı’nı ve konuyla alakalı tüm yetkilileri, uluslararası anlaşmalara saygı duyarak, Müftülük kurumunun özerk yapısına zarar vermemek için azami özeni göstererek, azınlıkla samimi ve yapıcı bir diyalog çerçevesinde soruna çözüm bulmaya davet ederiz.

DEB Partisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz